A honi kereskedelmi televíziózás első igazi háborúja megkezdődött: a Piramis miatt orrolt meg a TV2-re az RTL Klub, hiszen ők is műsorra tűznek február 5-étől egy hasonló játékot, csak A Fal névvel.

Szinte már példátlan nézettségi siker a TV2 vetélkedője, amely a múlt év végén fantasztikusan startolt: már a két ünnep közt is nyert, majd január 2-án és 3-án – amikor a tévék már a rendes, hétköznapi műsorstruktúra alapján mentek – nézettségben vert mindenkit. Több éves trónolás után hagyta ott például a saját műsorsávját az eddig kétségkívül népszerű a Barátok közt. Az RTL Klub azért döntött így, a presztízsveszteséget is kockáztatva, mert a műsorsávban a konkurens imponáló magabiztossággal elhódította a nézőit. Megint bizonyított tehát a honi nagy produkciókat gyártó IKO Rákosi Tamás vezetésével.

Alig néhány hete indult a TV2 vetélkedője, a Piramis, máris meghódította az országot. A vetélkedő tétje óriási: ha nem csak a tudás, hanem a szerencse is a versenyzők mellé szegődik, akár több százmillió forinttal gazdagabban térhetnek haza. Többek között ennek az új műsornak is betudható, hogy egyre inkább éleződik a verseny a két vezető tévétársaság, a TV2 és az RTL Klub között. A Piramis mellett a másik saját készítésű műsor, a Pénzt vagy éveket! sem talált legyőzőre.

Azt, hogy az RTL Klubot idegesíti a TV2 sikere, mi sem bizonyítja jobban, minthogy – sztárjukat, Sebestyén Balázst is bevetve – személyében támadják már Stohl Andrást, aki tőlük igazolt át. A becsületet kérik számon a népszerű színészen, ám ő nem száll be az adok-kapokba: rangon alulinak tartja, hogy válaszoljon az őt ért támadásokra.

 

hírdetés
hírdetés