Nem ezt mondta és nem így mondta Ferenc pápa jó tanácsairól a menekült ügyben a szeged csanádi püspök. Kiss Rigó püspök szerint a szavait kiforgatta a The Washington Post. Nos úgy tűnik, hogy egyre több egyházi vezető mondd egészen mást a menekült ügyben, mint vezetőjük és szellemi vezérük a pápa és aztán mind –mind helyreigazítanak, hogy ők nem ezt mondták. Legalábbis Magyarországon ez van kialakulóban.

A szeged-csanádi futball szerető és kedvelő püspök szerint eltorzították a szavait menekült ügyben. Egyetért a menekülteknek nyújtandó segítséggel, ahogy azt Ferenc pápa javasolta is mindenkinek. Az már más kérdés szerinte, hogy ez Magyarországon kivitelezhetetlen, amiről a pápának vélhetően nincs megfelelő információja.

Kiss-Rigó László maximálisan egyetért azzal a lelki iránymutatással, amelyet Ferenc pápa fogalmazott meg felhívásában. A katolikusoknak valóban kötelességük segíteni a menekülteket. Kevesen mondhatják el magukról, hogy karitatív ügyekben többet tesznek, mint a szeged-csanádi egyházmegye.

Nos a szeged-csanádi püspök elött a másik katolikus legfőbb méltóság Erdő Péter járt úgy, hogy nyilatkozott valamit ami igen nagy botrányt kevert és kavart, majd bejelentette, hogy ő ilyet nem mondott. Azaz kiragadták mondandóját a szövegkörnyezetből. Most pedig Kiss-Rigó püspök járt szinte ugyanúgy, mint a bíboros társa.

Nos ez mindenképpen fura és elgondolkodtató eseménysorozat és nem jó.

Mint ismert korábban azt nyilatkozta a Thea Wahington Postnak a megyés püspök, hogy Ferenc pápa nincs tisztában a magyarországi helyzettel. Éppen ezért Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak van igaza menekült ügyben. Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkező migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. Azaz Kiss-Rigó püspök úgy tűnik beszólt a pápának azaz komoly véleménykülönbsége van.

Nem ért egyet Ferenc pápa kijelentésével – miszerint a katolikusoknak erkölcsi kötelességük segíteni a menekülteket – Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki ezzel kapcsolatos nézeteit a The Washington Postnak fejtette ki. A futballt igencsak kedvelő püspök, Kiss-Rigó így a szintén futball kedvelő Orbán miniszterelnökkel ért egyet.

Ők nem menekültek. Ez egy invázió — fogalmazott a WP-nek a püspök, aki szerint ezek az emberek úgy jönnek ide, hogy közben Allah akbar -t kiabálnak.

A The Washington Post megjegyzi: Európa más részeivel ellentétben Magyarországon Ferenc pápa felhívásával szemben inkább Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól.

Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel — mondta a megyés püspök Kiss-Rigó a lapnak, majd hozzáteszi: a pápa ezzel szemben nem ismeri a helyzetet. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

És noha a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják.

A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít — fogalmazott a szeged –csanádi püspök..

Mint ismeretes Kis-Rigó püspököt sokan csak úgy nevezik a miniszterelnök udvari püspöke. Azaz jó viszonyban van Orbán Viktorral a szeged-csanádi egyházi vezető. Mint arról sok sok média beszámolt 2014-ben csalás gyanúja miatt bejelentést tett Kis-Rigó püspök egyik alkalmazottja a egyházmegyénél vélt visszásságok miatt. A feljelentőt állítólag anno kirúgással fenyegették, végül meg is tették és a szolgálati lakásból is kirakták. Az ügyben nyomozást is el rendelt el az Orosházi Járási Ügyészség kényszerítés bűntettének gyanúja miatt. Aztán hogy hogy nem megszüntették az eljárást.

A NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága a szeged-csanádi egyházmegyében költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt is vizsgálódott de a nyomozást kétszeri meghosszabbítás után szintén megszüntették.

hírdetés
hírdetés