Az ismert hollywoodi sztár , De Niro, már Barbuda újjáépítésén gondolkodik. Irma mint ismeretes az épületek 90 százalékát tönkretette, és a lakosság fele otthon nélkül maradt.

Az Irma hurrikán a karibi szigetvilágban tombol, és Florida felé tart. Az amerikai hurrikánközpont adatai alapján a térségben 1928 óta nem volt olyan erős hurrikán, mint az Irma.

A pusztító szélvihar komoly pusztításokat végzett, Barbuda szigetén például az épületek kilencven százaléka károsodott, és a lakosság 50 százaléka elvesztette az otthonát. Rajtuk szeretne segíteni Robert De Niro; a világsztár rendszeresen megfordul Barbudán, hiszen saját szállodakomplexuma is van a szigeten. Mint mondta: újjá kell építeni Barbudát.

Borzalmasan szomorúak vagyunk, hogy az Irma-hurrikán ekkora pusztítást végzett Barbudán. Várom, hogy együttműködve a Paradise Found Nobu csapattal, a Barbuda Tanáccsal, a GOAB-al és az egész Barbuda közösséggel, sikeresen újjáépítsük, amit a természet elvett tőlünk – mondta De Niro a New York Daily News-nak.

 

hírdetés
hírdetés