Kegyetlen vérlázító és embertelen kilakoltatás. Pécsett egy 55 éves nőt a beteg, önellátásra képtelen fiával együtt tettek utcára. Az édesanya és nyitott gerinccel született gyereke az utcára kerültek, nem tudták, hol húzzák meg magukat, végül ideiglenesen egy ismerősük ajánlott fel nekik szállást.

 

A pécsi nő házát hiteltartozás miatt árverezték el. A hitelből beteg gyereke speciális kezeléseit fizette. A most 21 éves fia ugyanis nyitott gerinccel született, a gyereket újszülött korában újra kellett éleszteni, amitől egy időre lebénult. Ötéves korában epilepsziás tünetei voltak.

A nő férje később elhagyta a családot, a férfi a hitel törlesztéséből is kiszállt, 2014 óta nem tudta fizetni a kölcsönöket, így halmozódott fel a hiteltartozás. Az önellátásra most is képtelen fiú kezelése nyugodt környezetet igényelne, édesanyja ezért is félti őt a kilakoltatás következményeitől.

A nő minden kilakoltatási végzés ellen fellebbezett, eleinte még bízott abban, hogy mégsem lakoltatják ki őket. Egy otthonvédő csoport ugyanis mellé állt, de a végrehajtással szemben ők sem tehettek semmit.

Az asszonyt és fiát végül a helyi kapitányságra vitték. Órákkal később jelentkezett egy ismerősük, néhány napig náluk meghúzhatják magukat de nem tudni, hogyan tovább.

hírdetés
hírdetés