Amit eddig csak sejteni lehetett, immár hivatalos : Az ellenzék összefogása tovább bővült, ugyani az Új Magyar Néppárt is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. No de kik is ők, hiszen eddig nem nagyon hallottunk róluk. A névsor veretes és a a Fidesz számára akár félelmetes is lehet. Elnöke az a Dr. Pálinkás József aki hosszú éveken át a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke volt. Ha ez nem lenne elég akkor a bónusz, hogy 2010-től az Orbán kormány kultusz minisztere volt egészen Elnökké választásáig.

Amit eddig csak sejteni lehetett, immár hivatalos : Az ellenzék összefogása tovább bővült, ugyani az Új Magyar Néppárt is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. No de kik is ők, hiszen eddig nem nagyon hallottunk róluk. A névsor veretes és a a Fidesz számára akár félelmetes is lehet. Elnöke az a Dr. Pálinkás József aki hosszú éveken át a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke volt. Ha ez nem lenne elég akkor a bónusz, hogy 2010-től az Orbán kormány kultusz minisztere volt egészen Elnökké választásáig.

 

Érik a Fidesz bukása? Bővült az ellenzéki összefogás …Az elnökség és a tagok között pedig Jeszenszky Géza volt külügyminiszter , Bod Péter Ákos volt MNB Elnök neve is feltűnik de Csaba László közgazdász, az Orbán Kormány volt költségvetési tanácsadója is a pártot erősíti, akárcsak Lantos Gabriella. A Fidesz láthatóan eddig sem tudott mit kezdeni az összefogással, ezért a “ moslék koalíció “ gúny névvel próbálja gyengíteni őket.

Moslék ? Igen ha azt nézzük amit a Fidesz kommunikál, a jobb oldal a bal oldal , liberálisok, zöldek fogtak össze látszatra össze nem egyeztethető programokkal. Képtelen lenne kormányozni … hiszen moslék. Elvtelen , csak az Orbán elleni gyűlölet fogja össze, halljuk a köztévé és a bőven a piacon levő Fidesz média részéről. És akkor megérkezik a moslékba az Uj Magyar Néppárt, élen Orbán volt miniszterével , volt tanácsadóival. A közelmúlt fideszes szakértőivel…. Akik már régóta bírálták az egyre jobbra tolódó politikát a Keleti diktatúrák magasztalását, de leginkább a Fidesz új NER tolvajnak aposztrofált klientúráját. Eleinte belülről a pártban majd kilépések után immár párttá szerveződve kívülről. A lélektani pont pedig most a csatlakozás… A moslékba. Nem véletlen, hogy a média agyon hallgatja az amúgy igen fontos , akár sorsdöntő lépést. Miért is ? Nos ha moslék akkor , hogy a fenébe lehet az, hogy a volt minisztere Orbánnak belép. Orbán Viktor egy moslékot tartott alkalmas miniszternek ? Aztán Akadémia Elnöknek ?

Bármennyire is végletekig lebutított a választók felé a kommunikáció ( Soros veszély, migránsok , rohadt nyugat , Brüsszel ellenség ) azt nem lehet elhitetni, hogy Dr Pálinkás Soros ügynök , elvtelen ember. A többiek is nem is olyan régen “ a legjobb szakértőink “ kategória. Ráadásul az új szakértőkkel szemben soha sem volt jacht maldívi magángépes utazas… milliárdos közbeszerzés nyerés. Ezért lehet ez lélektani pont! Mert pont a Fidesz szavazó lesz bizonytalan . Mitől moslék , mitől alkalmatlan az ellenzéki összefogás, ha már a saját volt szakértői , az Akadémia volt Elnöke szerint is alkalmas.

A választási törvény radikális átalakítása, eddig garantálta a Fidesz sikerét. Szögezzük le: legálisan, hiszen az a parlament nem csaláson alapuló szavazásán alapul. Más kérdés, hogy idegen a magyar rendszertől a sok párti demokráciától. Viszont tökéletes a 2/3 felhatalmazáson alapuló , megvédjük a magyarokat szlogen a csapból is folyó hangoztatásához. 2014- től 2020 tartott mire az ellenzék sok mini pártja lépni tudott. Ezzel nem tudott mit kezdeni a Fidesz. Meg is ijedt amikor az önkormányzati választás igazolta az összefogást. Erre volt a válasz a moslék, szivárvány stb.. és jött a henger. 1-2000 lakosú kis városok önkormányzati képviselőivel heteket foglalkozik a fideszes média és a köztévé, ami röhej… Lenne, ha nem igazolta volna a jobbikos Bíró László ennek sikerét. ( aki nem tudná: több órán át magyarázta a TV és a komplett országos média mekkora fasiszta, alkalmazottait fegyverrel fenyegető szemétláda az ellenzék jelöltje)

Csakhogy, most baj van. A Fidesz volt minisztere, akinek ráadásul szakértelme még Mari néninek a falu végén sem megkérdőjelezhető, belépett a moslékba. Majd Mari néni, aki máig retteg, hogy a kis kertet migránsok tiporják szét, ha jön a moslék észre veszi a szakállas embert is mellette… a volt külügyminisztert, Jeszenszkyt. Aztán el is bizonytalanodik. Lehet nem is moslék ? Lehet mégse olyan sötét ez az ellenzék , és tényleg igaz a luxus repülő… Navracsics Tibor a minap belengette távozását a Fideszből. Hiszen Európa párti. Ráadásul Pálinkás barátja. Jeszenszkyé is … Ma még megjósolni is nehéz hányan csatlakoznak a volt fideszesek közül… Azonban a rémálom már a Fidesz feje fölött. ( Stumpf vissza csábítása a markáns nézet különbözet ellenére ezt jelezheti ) Az Európai Néppárt elhagyása sokaknak fáj. Fáj a mai tanácsadó garnitúra is. Csak csöndben és suttogva. Most azonban szintet lépett az ellenzék, és “ befogadta “ a volt fideszes de a nyugatot pártoló, a pártot elhagyó és vállalhatatlannak tartókat. Egy uj és kicsi párt. Azonban az összefogás hitelességet a jobboldali szavazók számára, a bizonytalanok számára nagyságrenddel növeli. Oda a moslék. Ezért lehet, hogy pont ők verik bele a szöget a Fidesz koporsójába. ( Azt csak halkan jegyzem meg, a csúcsokat döntögető Jakab Péter részére óriási segítség, az “ áruló “ címke ellen).

Arról pedig már nem is beszélek, hogy Pálinkás személyes országos elfogadottsága, és szakértői megítélése talán mindenkinél magasabb. Legyen az DK, Jobbik, MSZP , LMP, Párbeszéd …. vagy akár Fidesz szimpatizáns. Érdekes hónapok elé nézünk.

(Horváth Szabolcs Tibor )

hírdetés
hírdetés