Vádat emeltek azon rendezvényszervezők ellen, akik az illegális rave partit szervezték Lieuron településen. A járvány miatt tilos rendezvényeket tartani Franciaországban is, de ezen a tiltott partin mintegy 2500 bulizó vett részt.

Vádat emeltek azon rendezvényszervezők ellen, akik az illegális rave partit szervezték Lieuron településen. A járvány miatt tilos rendezvényeket tartani Franciaországban is, de ezen a tiltott partin mintegy 2500 bulizó vett részt.

 

Franciaországban továbbra is komoly gondot okoz a koronavírus-járvány, több mint 2500 ember vett részt egy helyi illegális rave bulin. A rendezvényre egy hangárban került sor egy Lieuron nevű településen, Rennes közelében. A BBC szerint az esemény csütörtökön kezdődött, és napokig tartott.

A francia rendőrök ledöbbentek, hogy milyen bulira csaptak le, hisz a 2500 féktelen bulizók közt rengeteg brit és spanyol is volt. A francia hatóságok természetesen megpróbálták feloszlatni az illegális összejövetelt, de ez nem sikerült azonnal. Abulizók még össze is csaptak a rendőrökkel.

A szervezők ellen azonban igen hamar napokon belül már vádat is emeltek a francia hatóságok, így most ők annyira nem boldogok.

A rave buli egyik névtelenül nyilatkozó részvevője az AFP hírügynökségnek elmondta, a bulizók közül igen kevesen tartják be a javasolt távolságtartási szabályokat.

Az már a Le Monde beszámolójából derült ki, hogy a bulizók közül sokan az autójukban alszanak, majd visszamennek táncolni, miután kipihenték magukat.

A résztvevők közül többen azt is elmondták, rendőrség ide vagy oda, ők tovább szeretnének bulizni.

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin még pénteken válságstábot hívott össze, hogy megvitassák, mit tegyenek azért, hogy felszámolják az eseményt. Azóta blokádot rendeltek el, nem engednek be több járművet az esemény helyszínére, illetve 200 embert szóbeli figyelmeztetésben részesítettek.

Franciaországban még szilveszter előtt szigorú járványügyi intézkedéseket vezettek be, köztük a hazaihoz hasonló, este nyolctól egészen reggel hatig tartó kijárási tilalmat. Illetve országszerte 100 ezer rendőr járőrözik szerte az országban, hogy felszámolja az illegális összejöveteleket, valamint megbüntesse a kijárási korlátozásokat megszegőket. Franciaországban a világjárvány kezdete óta 2,6 millió koronavírusos esetet számoltak összesen, és a vírus eddig megközelítőleg 65 ezer halálos áldozatot követelt az országban.

 

(ajtai-csákány)

hírdetés
hírdetés