Krokodil veszély az ausztrál utcákon. A krokodilok és kígyók a nagy esőzések miatt a lakott területekre is bemerészkedtek.

Krokodil veszély az ausztrál utcákon. A krokodilok és kígyók a nagy esőzések miatt a lakott területekre is bemerészkedtek.

 

Az ausztráliai Townsvilleben a hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy legyenek résen, mert az áradás idején a krokodilok és a kígyók bemerészkednek a lakott területekre is – számolt be a BBC. Ezeregyszáz embernek kellett elhagynia az otthonát a hatalmas áradás miatt, amit egyesek az évszázad áradásának tartanak. Vasárnap le kellett csapolni egy gátat, miután a heves esőzések miatt kétszeresére duzzadt a vízszint. Ahogy az esőzések folytatódnak, közel húszezer otthon van veszélyben.

 

Krokodilokat láttak átsétálni az utakon, és amikor az ár visszavonul, a krokodilok különös helyeken is felbukkanhatnak majd, vízgyűjtőkben, farmok gátjain – mondta Leeanne Enoch, az ország környezeti ügyekért felelős minisztere.

Hasonlóan a kígyók nagyon jó úszók, és felbukkanhatnak váratlanul is.

Az egyik helyi lakos lefotózta, ahogy egy krokodil mászik az apja kocsibehajtóján, egy másik helyi pedig arról tweetelt, ahogy egy krokodil egy fára mászik fel éppen. Miközben Townsvilleben monszun pusztít, a kontinens más részein extrém hőség és bozóttüzek okoznak károkat.

 

hírdetés
hírdetés