Oxfordi professzorok szerint, ha csokievés közben bizonyos dallamokat hallgatunk, akkor a csoki még krémesebb és finomabb ízű lehet a szánkban.

Oxfordi professzorok szerint, ha csokievés közben bizonyos dallamokat hallgatunk, akkor a csoki még krémesebb és finomabb ízű lehet a szánkban.

Amikor már azt hitted, most már tényleg nem, a csoki még mindig lehet jobb! Például ha zenét hallgatsz mellé, legalábbis ezt állítják az Oxfordi Egyetem ételtudománnyal foglalkozó professzorai.

A kutatás szerint a csokifogyasztás közben hallgatott különböző dallamok megváltoztathatják az ízérzékelésünket: a lágy furulyaszólamoktól az étcsokit krémesebbnek, édesebbnek érezzük, de ha a hegedű darabosabb, élesebb hangját hallgatjuk, ugyanaz a csoki keserűbbé válik a szánkban.

A tudósok jelenleg egy belga csokigyárral karöltve állítólag egy különleges projekten is munkálkodnak: olyan csokoládét és lemezt akarnak együtt árusítani, ami lehetővé teszi, hogy a lemez hallgatásával a csokit még finomabbnak érezzük.

(Forrás: Mirror )

hírdetés
hírdetés