A DK feljelentést tesz az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betegének elhalálozása ügyében. A Gottsegen Szív Klinika vezetése szerint senki nem halt meg, aki Székely doktor betege lett volna. Nálunk nincs nyoma. Aztán kiderült van. Sőt tanúk is vannak és megszólalt a kirúgott doki is.  Nos kommunikációból megbukott a Gottsegen és az EMMI vezetése.

A DK feljelentést tesz az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betegének elhalálozása ügyében. A Gottsegen Szív Klinika vezetése szerint senki nem halt meg, aki Székely doktor betege lett volna. Nálunk nincs nyoma. Aztán kiderült van. Sőt tanúk is vannak és megszólalt a kirúgott doki is.  Nos kommunikációból megbukott a Gottsegen és az EMMI vezetése.

 

A férfi gyógykezelését ugyan megkezdte a doktor, ám a beavatkozásra nem kerülhetett sor, mert eltávolították munkahelyéről. Mindez annak a következménye, hogy az ügyben közvetíteni próbáló Nagy Anikó államtitkárnak távoznia kellett, mert megromlott viszonya Kásler Miklóssal – állítja a DK.

A párt szerint most már emberéleteket követel az egészségügy irányításában tapasztalható fejetlenség. A DK ismét azt követeli amit már korábban többször: ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet. Egyúttal büntetőfeljelentést is tesz, hogy pontosan kiderüljön, ki a felelős a történtekért.

Korábban az MSZP is bejelentett, hogy feljelentést tesz.

Mi írtuk meg elsőként, hogy Székely doktornak a világhírű szívsebésznek mennie kellett és nem maradhatott, nem operálhatta meg az előjegyzésbe vett betegeit a Gottsegen György Kórházban. a kormány média ezen fake news hírét mi is bekajáltuk, hogy a doki még maradhat és befejezheti a műtéteket. Nekünk egy betege nyilatkozott, hogy sajnos ez nem igaz. Már őt serm operálhatta meg Székely László doktor, pedig őt másnap kellett volna műtenie.

A Gottsegen vezetése természetesen mindent tagad. Szerintük nem halt meg senki. Aztán kidrült mégis csak nem náluk és igazából székely a hibás ebben is. Mint mindenben csak nehogy Székely legyen az új Soros.

Időközben a híres sebész is megszólalt és úgy tűnik a Gottsegen vezetése bizony komoly bajba sodorhatja magát Kásler minisztert is.

A kardiológiai intézet szerint az elbocsátott szívsebész nem adott tájékoztatást a betegről. Székely László azonban azt mondta a Népszavának, hogy egy levél és több tanú is igazolja ennek ellenkezőjét.

Most halt meg a kirúgott specialista, Székely László szívsebész egyik betege, aki hiába várt arra, hogy megműtsék. Székely Lászlót, az Országos Kardiológiai Intézet szívsebészét Kásler Miklós miniszter nyomására bocsátották el szeptember közepén azonnali hatállyal, így már arra sem volt módja, hogy a vállalt műtéteket elvégezze, és betegei kezelését befejezze. Utóbb épp ez vált az egyik közvetlen szakítási okká az időközben lemondott egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó és a miniszter között, állítólag. Nagy Anikó ugyanis még összehozott egy egyezséget arról, hogy a sebész a felmondási ideje alatt elláthatta volna betegeit, és elvégezhette volna azokat az úgynevezett minimálinvazív műtéteket, amelyre az intézetben más nem képes. A miniszter azonban nem engedélyezte ezt az egyezséget. Ezek után a betegnek, egy 55 éves férfinak átszakadt a főverőere. Pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben. Kiderült, speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire azok megérkeztek, Székely László elbocsátása már folyamatban volt. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg. A tragédia annak ellenére történt, hogy a főorvos fölhívta utódja figyelmét három betegre: köztük volt az a férfi is, aki meghalt.

A Népszava úgy értesült a kormányfő péntek délelőttre berendelte Kásler Miklóst.

A halál hírére megmozdult a politika is. Lukács László jobbikos képviselő írásbeli kérdést küldött Kásler Miklós miniszternek. A parlamenti szakbizottság elnöke Korózs Lajos (MSZP), és Szabó Tímea (Párbeszéd) közösen kezdeményezték a miniszter meghallgatását a testület keddi ülésén.

A Demokratikus Koalíció (DK) büntető ügyben feljelentést tesz – mondta László Imre, a párt képviselője, akinek sikerült a miniszterrel beszélnie. Neki Kásler Miklós azt mondta, hogy az orvos nem adta át, nem hívta fel a figyelmet a betegre, sőt, hogy gyakorlatilag nem is volt kellő mélységű dokumentáció a betegről. Időközben kardiológia intézet főigazgatója, Andréka Péter is küldött egy írásos nyilatkozatot, miszerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el – írta. A közlemény szerint a beteg 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutott. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. A főigazgató levele szerint „a beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. A volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.”

Székely László viszont megerősítette, hogy írásban referált három betegről, külön felhívta rájuk a figyelmet. Tény, hogy a szeptember 25-i keltezésű levélen nem ő, hanem Ender Gábor kollégája neve szerepelhetett miután ő, azonnali eltávolítása miatt addigra már nem férhetett hozzá a betegei dokumentációjához. E levél átadásának tanúi is voltak – mondta a szívsebész.

De ez csak a jéghegy csúcsa. Úgy tudjuk az EMMI vezetése más vihartkavaró és botrányos lépéseket akar megtenni. Törvényileg szeretnék engedélyeztetni Káslerék az emberkísérleteket,  ami jelenleg tilos és erről sok sok külföldi oknyomozó is írt már, hogy hazánakban ezen kísérletek sok helyen titokban folynak. Nos Késlerék, ha ezt törvényileg leszabályozzák és véghez viszik, akkor mesés vagyonra tehet szert majd egy-két jól helyezkedő Káslerista ezt már most nyugodtan leírhatjuk. Betegenként egy egy gyógyszergyár akár súlyos tíz és százmilliókat fizet majd. Talán ennek egyik jele már az, hogy az OGYÉI élére nincs vezető csak egy 5 fős testület lett megbízva.

hírdetés
hírdetés