Már rég meglett volna a Soroksáron brutálisan megölt Krisztina gyilkosa, ha vettek volna DNS mintát tőle, amikor elkapták Siófokon. De nem vettek. Pedig ez kötelező olyan eseteknél, amely letöltendő büntetéssel járhat. A hajléktalan férfi R.Szilveszter betörésekből, lopásokból élt így bukott le.  

 

Nem tudni és egyelőre érthetetlen, hogy a siófoki rendőrség miért nem vett DNS mintát az elfogott R.Szilvesztertől, mert ez kötelező eljárás, akárcsak az ujjlenyomatok vétele és a fotózás, ezt nevezzük rabosításnak. Ezt főként azon esteknél kell megtenni, ahol a büntetési mérték meghaladhatja a 2 évnél többet. Ez alapján kerül bele mindenki a bűnügyi nyilvántartásba.

A jelenleg is börtönben ülő 40 éves férfitől, akit most DNS minta alapján fogtak meg a rendőrség nem vett DNS-mintát. Nem tudni miért.  A BV-nek pedig ez nem feladata.  Vagyis mikor az illető börtönbe került, egyáltalán nem volt kötelező DNS mintát venni tőle, sőt, tulajdonképpen a mintavétel most sem automatikusan megy.

Mint megírtuk, csütörtökön fogták el és hallgatták ki azt a személyt, aki a gyanú szerint 5 évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Soroksár külterületén a 36 éves családanyát, Gyurik Krisztinát.

Az áldozaton megtalálták R.Szilveszter DNS-ét, de mivel nem volt benne a bűnügyi nyilvántartásban ezért nem találták. A gyanúsított tagadja , hogy ő ölte volna meg a nőt. Ő azt állítja bántalmazták a nőt és ő csak oda ment segíteni a hölgynek.

Gyurik Krisztinát egy 40 éves férfi ölte meg, aki a bűncselekmény helyszínén, Szigetdűlőnél nőtt fel és a gyilkosság időpontjában is ott élt, mégpedig hajléktalanként.  Jelenleg más, korábbi bűncselekménye miatt a börtönbüntetését tölti.

A gyanúsítottat, R. Szilvesztert a bűncselekmény után egy hónappal Siófokon kapták el betörés miatt. Akkor azonban nem vettek tőle DNS-mintát. Immár öt éve börtönbüntetését tölti vagyon elleni bűncselekmények miatt.

hírdetés
hírdetés