Rekord gyorsasággal azonosították a zuglói rendőrök a teknősgyilkost. A kegyetlen nő 28 éves. V.Adélt őrizetbe vették és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják, a nő akár 3 évet is kaphat.

Rekord gyorsasággal azonosították a zuglói rendőrök a teknősgyilkost. A kegyetlen nő 28 éves. V.Adélt őrizetbe vették és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják, a nő akár 3 évet is kaphat.

 

Szerda délután a 28 ózdi nő egy kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A nőt a BRFK elfogta és gyorsított eljárásban bíróság elé állítják. a teknősgyilkos akár 3 évet is kaphat.

Az állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, ezért el kellett altatni.

 

Az állatkert azt írja közleményében, az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek.

Az eset pontos körülményeinek tisztázása érdekében csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól látható.

A gyanú szerint a teknősgyilkos nő kivette a kifutóból az állatot, ami a kezébe piszkíthatott, ezután az elkövető keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ügyben ismeretlen elkövető ellent tett feljelentést a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságnál természetkárosítás bűntettének alapos gyanúja miatt, és a térfigyelő kamerák felvételeit is átadták a nyomozóknak, illetve csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak a teknősök kifutójánál.

Az állatkert a térfigyelő kamerák által felvett képek közzétételét, amelyen maga a cselekmény, illetve az elkövető is jól látható, a közzététel lehetőségét jelenleg az állatkert adatvédelmi szakértője vizsgálja. Az ilyen védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

hírdetés
hírdetés