Szabadulhat a hírhedt Skálás gyilkosság egyetlen egy még élő elítéltje. Igaz az  ügyészség ezt nem szeretné. Bene László már két évvel ezelött is szabadult volna de a bíró úgy látta az elítélt még marad a dutyiban.

A szabadlábra helyezést elbíráló nyomozási bíró úgy döntött, hogy Bene most már elhagyhatja a börtönt. Az ügyészség ezzel szemben a döntést azonnal megfellebbezte, így a másodfokú határozatig biztos rácsok mögött marad Bene. Ennek időpontja két hét. 2016-ban is az ügyészség torpedózta meg a Skálás gyilkosként ismertté vált gengsztert.

Bene László szabad életében szinte csak rablásokból és gyilkosságból szedte össze magának a kenyérre valót. 1989 és 1994 között tucatnyi rablást és négy gyilkosságot is elkövetett. Társával, Donászi Aladárral először egy rendőrrel végeztek Győrben. Ősz Zsigmond pedig azért vált célponttá, mert pénzt szállított szabadnapján. Később ismét lecsaptak, egy fiatal egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál. Pár hónappal később egy vadászpárost végeztek ki Sárszentmihálynál. Az áldozatok egyetlen bűne az volt, hogy pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyarkolatot tartottak. 1994-ben elfogták a banditákat, Donászi azonban öngyilkos lett a börtönben.

Bene saját magát mindig is gengszternek tartotta, nem sorozatgyilkosnak.

 

hírdetés
hírdetés