A szakonyi polgármester és osztrák barátja egyszerűen lelőtte egy 10 éves kisfiú négylábú barátját Ugrát. A horvátzsidányi kisfiú Gáspár édesapja amikor a kutyájuk keresésére ment megtalálta a család kedvencét egy neylonzsákba rejtve. A helyszínen a Győr Mson Sopron megyei polgi mindent tagadott az erdőben, később azonban közölte: szégyelli magát.

A szakonyi polgármester és osztrák barátja egyszerűen lelőtte egy 10 éves kisfiú négylábú barátját Ugrát. A horvátzsidányi kisfiú Gáspár édesapja amikor a kutyájuk keresésére ment megtalálta a család kedvencét egy neylonzsákba rejtve. A helyszínen a Győr Mson Sopron megyei polgi mindent tagadott az erdőben, később azonban közölte: szégyelli magát.

 

Megrázó történetről ír az ugytudjuk.hu . Egy horvátzsidányi hagyományőrző turisztikai központ tulajdonosa írta meg, hogy 10 éves fia kutyáját agyonlőtték, vélhetően a közelben vadászó osztrák férfi és egy közeli település polgármestere. A kutya lelövését mindaddig tagadta a polgármester, amíg a tetemet a dühös apa a kocsija motorháztetejére nem rakta.

Szerda késő délután 10 éves gyermeke és Ugra nevű mudi kutyája horvátzsidányi birtokuk részéhez tartozó tóhoz indultak játszani.

Pár perccel később nagy dörrenés rázta meg a vidéket. Még a mindenre felkészített, sokat látott lovaink is megrezzentek – írta Marton Ágoston, a kisfiú apja.

A fiú hívta a kutyáját, de hiába. A férfi lóra ült, és a szomszédos erdőbe indult, ahonnan a lövés jöhetett. Megtalálta gyorsan a vadászok autóját, majd a két vadászt a vadászlesen. Elmondása alapján egyikük egy közeli falu polgármestere, aki a cikk szerint már korábban is több lövéssel megsebesített egy kutyát. A másik személy pedig egy osztrák vadász volt.

Marton Ágoston megkérdezte őket, hogy nem látták-e a mudi kutyát, de a két férfi tagadta, és azt állította, hogy ők is hallották a lövést, de az mélyebbről az erdőből jött. Az apa a lóval többször is bejárta az erdőt, majd visszatért a vadászleshez, ahol friss vérnyomokat talált a földön.

Üvöltöttem! A két vadász teljes nyugalommal szemlélte a dührohamomat. Tagadtak mindent. Elmondtam nekik, hogy a kutyus a kisebbik fiamé – mesélte az apa.

Biztos volt abban, hogy a két vadász lőtte le a kutyáját, mert a vérfolt friss volt, és csak abból a vadászlesből lehetett rálátni arra a helyre. Az apa könyörgött a két férfinak, hogy adják vissza legalább a kutya tetemét, de ők mindent tagadtak, majd hazaindultak.

Marton ezután átkutatta az erdő azon részeit, ahonnan a vadászok megpróbálták elterelni őt, és a vadászles lábától két méterre talált egy szürke zsákot, benne a lelőtt, vérző kutyával.

A férfi ezután hazavitte a kutyát a nejlonzacskóban, majd családjával autóba ült, és elindult a néhány kilométernyire fekvő, már Győr-Moson-Sopron megyében fekvő faluba a polgármester házához. Amikor a polgármester hazaért egy fekete Land Roverrel, Marton Ágoston az egész történetet elüvöltötte neki.

Az első reakció még mindig a bociszemű tagadás volt. Aztán mikor a motorháztetőre tettem a nejlonzsákot benne a kutyával akkor elcsendesült. Mondj már valamit te szemét! Üvöltöttem. Csak annyit mondott halkan, hogy szégyenlem magam – mesélte Márton Ágoston.

Tegnap este eltemettük Gáspár kiskutyáját Ugrát. Ezúton is szeretnénk gratulálni a szakonyi polgármesternek, aki lelőtte és egy zsákban a vadászlese mellé “rejtette”.-írta a család a közösségi oldalán.

A kutyát már eltemették, a 10 éves fiút nagyon felzaklatták az események.

Sajnos a vadászok komolyabb következmények nélkül lelőhetik négylábú kedvenceinket, ha azok netán a réten, az erdőben önfeledten szaladgálnak.  Sajnos a szabályozás alapja a vadak védelme, de vajon, hány gazdájával sétáló kutya támad a természetben élő vadakra ? Feltehetőleg elenyésző.

hírdetés
hírdetés