Alkalmi munkákból élt a Fertő tónál feldarabolt nő, aki éveek óta élt kint Ausztriában. Veszte az lett, hogy nem volt már szállás a hajléktalanoknak fenn tartott helyen, így ismerkedhetett meg gyilkosával.  Gyilkosa a bécsi kannibálként elhíresült Alfred U. sosem szabadulhat már.

A férfi áldozata egyes testrészeitől úgy próbált megszabadulni, hogy a Fertő tóba dobta. Bár az osztrák sajtóban Beátaként emlegették a nőt, ezzel szemben a fiatal nő valódi neve: R. Zsuzsanna.

A Fejér megyéből származó fiatalasszony hat éve élt Bécsben, alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Volt, hogy takarítást vállalt, de olyan is előfordult, hogy utcaseprőként dolgozott, avagy nagyobb fesztiválokon poharakat szedett össze.

Barátai határozottan cáfolták, hogy Zsuzsanna prostituáltként kereste volna a kenyerét, sőt, komoly kapcsolatban élt egy román származású férfival.

Zsuzsi egy nagyon rendes, becsületes lány volt – mondta felháborodottan az Ausztriában élő Viola, aki szoros barátságot ápolt a megölt nővel.

Soha nem árulta magát, pedig nagyon nehéz körülmények között élt itt kint. Hajléktalan volt, aki az egyik ilyen emberekre specializálódott szállón húzta meg magát, amíg arra megkapta a hivatalos engedélyt. Úgy tudom, azon a bizonyos estén azért ment el aludni későbbi gyilkosához, mert közölték vele, hogy tovább nem maradhat a szállón. Egyszerűen nem volt hova mennie. A gyilkost is ismerem, többször láttam a segélyszervezetnél őt is,nem tűnt veszélyes fickónak. Nagyon rossz lelki állapotban vagyok, pokoli azzal a tudattal élni, hogy milyen szörnyűségeken ment át a barátnőm a halála elött – sírta el magát.

Viola elmondása szerint barátnője azért ment ki Ausztriába, mert itthon egyáltalán nem talált munkát, és a gyermekeit sem nevelhette.

Mint ismeretes, április 18-án emberi testrészeket találtak a Fertő tóban. A búvárok több napos keresés után találták meg az összes maradványt. Később fény derült arra, hogy Alfréd U. a gyilkos, aki vallomása szerint azért végzett Zsuzsannával, mert a nő nem akarta simogatni őt, majd ki is nevette. Dühében megfojtotta, majd a testet feldarabolta. Egyes részeit a fagyasztóba tette, hogy később tudjon enni azokból. A többi testrészt elvitte Fertő tavi kunyhójához, ahol a vízbe dobta.

Ezután sosem szabadulhat: Alfréd U. különböző erőszakos cselekmények miatt több mint harminc évet ült már börtönben. Abban az esetben, ha a bíróság Zsuzsanna megölésében is bűnösnek mondja ki, valószínűleg élve már nem hagyja el a börtönt.

hírdetés
hírdetés