Nem jó hír érkezett. Egyre több város szennyvízében mutatható ki a koronavírus örökitóanyaga, azaz egyre több a fertőzött amiről maguk a vírus terjesztői nem is tudnak. Jobb lesz aggódni és 

Nem jó hír érkezett. Egyre több város szennyvízében mutatható ki a koronavírus örökitóanyaga, azaz egyre több a fertőzött amiről maguk a vírus terjesztői nem is tudnak. Jobb lesz aggódni és felkészülni. 

 

Békéscsabán, Budapest déli és központi területein, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében a 35. héten végzett szennyvízvizsgálatok – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. (Ez azt jelenti, hogy az esetszámok növekedése várható.)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – írják a kormányzati koronavírus-oldalon.

Felhívják a figyelmet, hogy kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

(TE)

hírdetés
hírdetés