Rühesség nem, bőrbetegség azonban volt.A Szent Margit Kórház szerint az intézményben semmiféle rühességnek a jelei nem voltak tapasztalhatók. Nincs sem rühben szenvedő betegük és alkalmazottjaik sem .
Az osztályon az ősz folyamán néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelte az ellátó személyzet. Mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

A decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálatot követően valamennyi tünetes beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt adekvát gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült a megelőző kezelésben. A kórház a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása érdekében a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelte és fertőtlenítette, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodott. Jelenleg nincs rühes személy az osztályon.
Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés tovább terjedésének megakadályozásában, mind pedig az érintett betegek adekvát kezelésében. -írta a Szent Margit Kórház Sajtó osztálya.

hírdetés
hírdetés