Fury és Wilder nem bírt egymással. Hatalmas összecsapás volt. A nehézsúly két veretlen klasszisa, a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder magyar idő szerint vasárnap hajnalban csapott össze a WBC világbajnoki övéért.

Fury és Wilder nem bírt egymással. Hatalmas összecsapás volt. A nehézsúly két veretlen klasszisa, a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder magyar idő szerint vasárnap hajnalban csapott össze a WBC világbajnoki övéért.

 

Fury neve mellett 27 győztes meccs volt, és a nem kis érdem, hogy ő küldte nyugdíjba az ukrán Vlagyimir Klicskót, miután 2015. novemberében legyőzte. Utána viszont két évet kihagyott – súly és drogproblémái voltak, megfosztották a világbajnoki címétől is -, idén azonban már két meccset is bokszolt, és meg is nyerte mindkettőt.

 

Wilder 40 győztes meccs után lépett ringbe, ő is 2015-ben lett világbajnok, Bernane Stiverne legyőzésével került hozzá az öv, amit hétszer meg is védett.

A 33 éves amerikai egyetlen meccsét nem KO-val nyerte, ezért ő volt a meccs egyértelmű esélyese, bár azt tudni lehetett, hogy a Gipsy King névre elkeresztelt Fury nagyon bírja is az ütéseket.

A meccs – szokás szerint – hatalmas felhajtással indult, de szerencsére a ringben is kiemelkedő bunyót láthattunk, nemcsak maszatolást. Mindvégig megvolt a feszültség.

Fury szorgosan gyűjtögette a meneteket az elején feltartó ütéseivel, a harmadikban kifejezetten meggyőző volt, bátran beleállt a harcba.

Wilder a nagy ütésre rendezkedett be, de a taktikája nagyon sokáig nem ült.

Aztán jött a kilencedik menet, amikor egy jobb horoggal megrendítette, és padlóra küldte a 30 éves manchesterit.

Fury azonban nemcsak felállt, olyan jó erőben volt, hogy a 11. menetben már ismét nála mutattak ki több ütést.

A befejező három percben Wilder úgy tűnt, lezárja a meccset, ismét padlóra küldte Furyt. Akkor is felállt azonban az angol, így a pontozókra maradt a döntés, nekik kellett eredményt hirdetni.

Nem volt könnyű feladat, mert ugyan Wilder azt a két menetet elvitte, amikor megrendítette riválisát, a többiben azonban inkább Fury akarata érvényesült, és az ő megelőző ütései voltak pontosak.

 Ezzel Wilder világbajnok maradt, Fury pedig két eltékozolt év után megmutatta, hogy újra jó formában van, és olyan kemény, mint a kihagyás előtt.

Nem nehéz visszavágót vizionálni, sőt összecsapásuknak akár több része is lehet. Még az sem kizárt, hogy Európában jön a folytatás.

A rögtönzött nyilatkozatokban mindketten megállapították, hogy igazságos eredmény született.

 

hírdetés
hírdetés