Sokkolta a bíróság ítélete azt a borsodi édesapát, akinek egy tésztakészítő gép leszakította a jobb karját. A férfi csak 3 milliós kártérítést kapott. Egy sima sajtóperben szoktak ekkora összeget megítélni.

Koscsó Richárd tizenötmillió forintos kártérítési igénnyel élt, az első fokon eljáró munkaügyi bíróság azonban csak a töredékét, hárommilliót ítélt meg neki. A két évvel ezelötti tragédia miatt még mindig nagyon rossz lelki állapotban lévő férfi majdnem elájult, amikor meghallotta a tanácsvezető szavait.

Döbbenetes ez a határozat. Természetesen fellebbezést nyújtunk be. Védencem egész életét gyökeresen megváltoztatta a baleset, szinte mindent a nulláról kellett kezdenie. Összehasonlításként egy másik ügyemet említeném, amikor jó pár évvel ezelőtt ötvenmilliós kártérítést kapott az ügyfelem, aki a két lábát veszítette el − mondta el Richard ügyvédje, dr. Lichy József.

A védő elmondta lapunknak azt is, hogy védencét úgynevezett poszttraumás stressz gyötri, amit tovább súlyosbított a vártnál jóval csekélyebb összegű kártérítés.

Richárd nem közvetlenül a történtek után, hanem most került nagyon rossz mentális állapotba. Bevallom, számomra és a környezete számára is szinte csodálatra méltó volt, ahogy az elején kezelte a helyzetet, szinte ő vigasztalta a sajnálkozókat. Olyanokat mondott, hogy az élet így is megy tovább, és meg kell benne találni, ha nehéz is, a rengeteg szépséget, amit rejt. Mostanra azonban messzire kerültek ezek az optimista gondolatok, csak a félelem, a reménytelenség maradt neki. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan kilábal ebből az állapotból – vélekedett dr. Lichy József.

Richárd korábban részletesen elmondta, hogyan történt a baleset.

Csináltuk a dolgunkat, egyszer csak láttam, hogy üres a gép, de van a tetején egy kis tészta. Azt belöktem egy kaparóval a gépbe. Ki akartam kapcsolni a szerkezetet, nyúltam a gombhoz, de berántotta az ujjamat, majd a kezemet – mondta a Blikknek még a baleset után Richárd. – Láttam, hogy a gép kicsavarta a kezem, láttam a csontomat, majd azt, hogy a szerkezet alján a kezemet forgatja a szerkezet. Engem is rántott befelé, ellent kellett tartanom, hogy be ne szippantson. Szabályosan kitépte a karomat − idézte fel a tragikus pillanatokat a férfi.

hírdetés
hírdetés