Végre elérkezett a várva várt nyári időszak, amikor neked is megadatik a lehetőséged egy kis pihenésre. Az egész éves munka gyümölcse beérik, a hónapokkal ezelőtt lefoglalt utazás pedig egyre inkább közeledik.

Végre elérkezett a várva várt nyári időszak, amikor neked is megadatik a lehetőséged egy kis pihenésre. Az egész éves munka gyümölcse beérik, a hónapokkal ezelőtt lefoglalt utazás pedig egyre inkább közeledik.

 

Mielőtt megragadnád a bőröndöt, és útnak indulnál, a tested védelme érdekében egy-két dologra nem árt odafigyelned. Egy hosszabb utazás ugyanis sokszor megterhelő a szervezet számára, emellett pedig megannyi váratlan élményre is fel kell készítened magad.

A The Body Shop most néhány remekül hasznosítható tanáccsal igyekszik megkönnyíteni a felkészülésed a jól megérdemelt nyaralásodra.

 

Pár héttel az indulás előtt

 

Az egészséges, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend fenntartása egész évben fontos, de ebben a periódusban még inkább felértékelődik. Igyekezz a lehető legtöbb vitamint és antioxidánst bejuttatni a szervezetedbe.

A várható erős napsugárzás miatt érdemes felkészítened a bőrödet is a rá váró élményekre. Célszerű tehát frissítened és aktualizálnod a bőrápolási rutinod. A béta-karotin alkalmazása erre a célra például kitűnő választás.

Amikor egy hét van hátra indulásig

Már nem kell sokat várnod az önfeledt strandolásra és kellemes napozásra. A tökéletes összhatás érdekében érdemes testradírt alkalmaznod. Az eredményeként kapott tiszta és elhalt hámsejtektől mentes bőr ugyanis sokkal alkalmasabb lesz a barnulásra is.

Példának okáért egy sheás testradír kiváló lehet erre a célra, kellemes illatot és gazdag ápolást biztosítva a bőrödnek.

Az érzékenység, illetve az esetleges kisebb sérülések miatt tanácsos a szőrtelenítést is elvégezned már egy héttel az indulás előtt. Így mire kezdődik a nyaralás, addigra simább és egyenletesebb lesz majd a bőröd.

A még inkább kiegyensúlyozott és gondtalan napokért törekedj az elegendő alvásra már az indulás előtti egy hétben is, hogy minél frissebben várhasd a pihentető napokat.

Amikor már csak egyet kell aludni az indulásig

Ilyenkor célszerű ajándékozni a bőrödnek még egy extra tisztítást. Egészen pontosan egy arcmaszk segítségével, hogy meggátolja a káros anyagok felszívódását a bőrben.

Tovább fokozhatod a pozitív hatást egy mélytápláló maszkkal akkor, amikor extra törődést érzel szükségesnek a bőröd számára. A legrosszabb pillanatban előbukkanó pattanásokra pedig használj ecsetelőt, és tüntesd el őket egy szempillantás alatt.

Az utazás során feltétlenül szükséges holmikról készíts listát, hogy a pakolás során véletlenül se maradjon otthon semmi. Ne felejtsd el semmi esetre sem a bőrápoló szetted, ami segíthet szélsőséges körülmények között is hidratáltan tartani a bőröd.

hírdetés
hírdetés