A Boston Dynamics jövőre piacra dobja a Spot Mini nevű robotkutyáját – írja az Engadget. A robot sört tud majd nyitni, vagy épp bepakol a mosogatóba. Az ára egyelőre nem publikus. 

Ezt a cég elnöke, Marc Raibert jelentette be egy konferencián, és két okból fontos fejlemény. Egyrészt a Boston Dynamics fejleszti a világ talán legügyesebb humanoid és állatokra emlékeztető robotjait. Másrészt az ismertsége és szakmai elismertsége ellenére a cég még soha egyetlen terméket se dobott piacra, a 26 éves működése során most jutott el először odáig, hogy ez egyáltalán belátható távolságon belülre kerüljön.

A Spot Mini bepakol a mosogatógépbe és sört visz a gazdájának, vagy épp kinyitja magának az ajtót.

A cégnek most 10 prototípusa van, még idén további 100 darabot akarnak legyártani, és Raibert szerint már dolgoznak azon a gyártócégekkel, hogy a jövő évi piacra lépésre felpörgessék a termelést.

Arról, hogy mennyibe fog kerülni a robotkutya, nem tudni. A Spot Mini célközönsége azonban elsősorban nem a mezei felhasználók lesznek, inkább biztonsági őrjáratokon vagy építkezéseken veszik majd hasznát.
A Boston Dynamicsot tavaly nyáron vette meg a japán Softbank nevű cégóriás a Google-anyacég Alphabettől.

hírdetés
hírdetés