Emberéletek veszélyeztetése és költségvetési visszaélés: minőségi hibás vérnyomáscsökkentő. Ki fizeti meg a gyógyszergyártók kapzsiságát?

Feltételezhetően a magasabb haszon reményében az olcsó, és a gyógyszergyártók által nem az előírásoknak megfelelően ellenőrzött, ázsiai forrásból beszerzett hatóanyag áll a valsartan tartalmú vérnyomáscsökkentőknél felmerült minőségi kifogás mögött.

A kormánytól elvárjuk, hogy végre vessen véget a gyógyszergyártóknak az emberek kockázatára folytatott gátlástalan profithajhászásának, s érvényesítse a felelősséget az anyagi és nem anyagi károkért is!

A betegeknél lévő valsartan tartalmú vérnyomáscsökkentők szedése jelenleg ismeretlen kockázatot hordoz, visszahívásával pedig tömegeket kell rövid időn belül, tartósan kórházi körülmények között átállítani más hatóanyagtartalmú gyógyszerekre, ezzel a gyógyszergyártók hibájából elképesztő extra terhet rakva az egészségügyre, terhelve a társadalombiztosítást, valamint az aktív betegek esetében a munkáltatókat. Mindezek költségét egyértelműen a felelős gyógyszergyártókra kell hárítani!

Az országban rendelkezésére álló egyéb vérnyomáscsökkentők a váratlan  kiesés kapcsán nem fedezik a következő hónapok szükségleteit sem, a menetrenden kívüli extra gyártatás megoldásának problémáját, annak költségeit szintén a felelős gyógyszergyáraknak kelljen viselni!

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt a megfelelő, a közéletben is átlátható felelősségérvényesítés elmaradása esetén feljelentést fog tenni!

Felkérjük továbbá a kormányt, hogy végre engedélyezze és tegye elérhetővé az emberek számára professzor dr. Horváth István immunizáló gyógyászati találmányát, mely a koleszterin eredetű magas vérnyomást nem tünetileg kezeli, hanem meggyógyítja. Bár a professzort a jelenlegi valsartan helyzetet is előidéző gyógyszeripari lobbi, pontosan a vérnyomáscsökkentőkből befolyó évi 6 milliárdos, világszinten pedig felfoghatatlan nagyságú bevétel féltése miatt tönkretette, életét elvette, de találmánya jelentőségét ez nem kisebbíti, szükségességét nem csökkenti! Álljon végre az emberek oldalára a kormány a gyógyszer lobbival szemben!

( Szerző: Bertha Szilvia elnök, ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt )

hírdetés
hírdetés