Lehet, hogy nem beszámítható a Németországban ténykedő szexmunkás meggyilkolásával vádolt tiszadadai férfi . A vádlott 81 alkalommal szúrt.

Egy szakértő szerint csupán 47-es az IQ-ja annak a tiszadadai ­fiatalnak, akit azzal vádolnak, hogy 81 késszúrással megölte Németországban a magyar prostituáltat, M. Noémit. A 20 éves B. Richárd tárgyalása még jelenleg is folyamatban van, legutóbb éppen elmeorvosi szakértők vizsgálták meg a férfit.

A  Tag24 szerint az egyik szakember mérése alapján a férfi intelligenciahányadosa csupán 72, azonban a másik még lesújtóbb szakvéleményt formált: szerinte az IQ-ja mindössze 47. Mivel ez az érték a szellemi fogyatékosság határát súrolja, a tesztet meg kell ismételni, így újabb tárgyalás várható.

Az azonban bizonyos, hogy a férfi nem elmebeteg, így tehát úgy tűnik, akármit is hoz majd a következő teszt, a bíróság szabadon büntetheti Richárdot. Ismeretes, a vád szerint a férfi átment a prostituáltként, Nelly néven dolgozó M. Noémihez, akivel először szexelt, majd 81 késszúrással megölte. Korábban Richárd bevallotta, hogy aznap annyit ivott és drogozott, hogy szinte semmire nem emlékszik, bár azt elismerte, hogy aznap több prostinál is megfordult.

Ám állítása szerint Nellytől elsétált, nem bántotta a lányt, határozottan tagadta a gyilkosságot .

hírdetés
hírdetés