Maszk, kondicionáló, leave-in. Három termékketagória, amelyeket ugyan valószínűleg ismersz, de nem biztos, hogy mindent tudsz róluk. Az is lehet, hogy rosszul használod őket. Tragédia azért nincs, de jobb, ha tisztába kerülsz ezekkel a termékekkel.

Maszk, kondicionáló, leave-in. Három termékketagória, amelyeket ugyan valószínűleg ismersz, de nem biztos, hogy mindent tudsz róluk. Az is lehet, hogy rosszul használod őket. Tragédia azért nincs, de jobb, ha tisztába kerülsz ezekkel a termékekkel.

 

Maszk vagy kondicionáló?A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg termék elérhető a boltok polcain, dőlnek ránk a reklámok, azonban a helyes használat, a pontos használati útmutató nincs sehol. Így fordulhat elő, hogy a legprofibb termékek használatakor visszafelé sül el a fegyver, azaz nem szebb és egészségesebb, hanem rosszabb lesz a haj általános állapota.

A kondicionálók, maszkok, leave-inek szuperek, főleg, ha tudod őket használni. Kérdezd meg nyugodtan a fodrászodat, hogyan kell őket helyesen alkalmazni. A szakemberek általában örülnek az ilyen kérdéseknek, hiszen azt látják, hogy neked is fontos a hajad egészsége és szépsége. Ráadásul az ő dolgát könnyíted meg, hiszen ha otthon is helyesen ápolod a hajad, neki is könnyebb dolga van.

Először is, ismerkedj meg a hajszálaiddal. A külső hámréteg a kutikula, ez fedi be a cortexet, amiben a belső velő, a medulla fut. Ahhoz, hogy a haj egésze egészséges képet mutasson, a kutikulát és a cortexet kell ápolni. Bármilyen sérülés a kutikulán gyorsan a cortex és a medulla kárára válhat, ezért fontos, hogy a hajszálakat megvédd az UV-sugárzástól, a környezeti ártalmaktól (szmog, szálló por), túlhevített hajformázóktól.

 

A kondicionálók mibenléte

A kondicionálók a külső réteget, a kutikulát védik. A maszkoknál lágyabb az állaguk, a hajra kell felvinni, nem a fejbőrbe masszírozni. Utóbbi műveletet a samponnal kell végezni, hiszen az a tisztítóanyag. A kondicionáló ne kerüljön a fejbőrre, mert ha nem sikerül teljesen kimosni, elnehezíti a hajat, a fejbőrtől elveszi a levegőt. Kialakulhat a korpa, a haj pedig elnehezedhet.

A kezelés után tehát jön az alapos öblítés a fenti okok miatt. A kondicionáló így tudja elvégezni feladatát: a tápláló, hidratáló anyagok bejuttatása után lezárja a kutikulát, hogy minden hasznos matéria bent maradjon.

 

A maszkok feladata

A maszkok a kondicionálónál intenzívebb ápolást nyújtanak, használatuk a haj típusától függően minden hajmosást követően ajánlott. A maszkok alkalmazása komolyabb hajprobléma esetén is javasolt. A haj állapotától függően hetente-kéthetente kell feltenni, hiszen létezik olyan eset, amikor a haj túlápolttá válik. Ez a ló másik oldala, azaz pont attól lesz beteg a hajszál, hogy sok, intenzív ápolást kap.
A maszk és a kondicionáló felváltva is használható a haj típusától és állapotától függően.

A maszkok használatakor ügyeljünk arra, hogy ezek hőre aktiválódó termékek. Maszkot fel, zuhanysapkát rá, arra a turbánt – és irány enni pár falatot, inni egy kávét, vagy tekerni egyet az Instán. 3-5 perc elég hatóidő, utána jöhet az alapos öblítés. Ez a lépés itt is fontos!

 

Leave-in, a profi befejezés

Végül egy jó leave-in termékkel biztosíthatod a tökéletes végeredményt. Ezek a hajban maradó anyagok megkönnyítik a fésülést, csökkentik az elektrosztatikusságot, gyorsítják a szárítást és végső védelmet adnak a hajnak. Nem mellesleg az illatuk is fantasztikus.

 

 

hírdetés
hírdetés