Két nő repülőn akart az USA-ba csempészni 2,5 millió dollárt, nem mellesleg 20 milliót csaltak ki az egészségügyi rendszerből.

Anya és lánya éppen Dominikából repült Miamiba még tavaly, mikor a vámosok rákérdeztek, hogy van-e náluk nagyobb mennyiségű készpénz. Az egyenruhások mikor átkutatták a nők hét csomagját, a popsitörlők és pelusok között 2,5 millió dollárra bukkantak.

A kisebb vagyon bizonyítékká vált egy nagyobb ügyben, ugyanis a bíróság szerdán találta bűnösnek a nőket egy komoly csalási ügyben. A páros ugyanis 6 év alatt 20 millió dollárt sajtolt ki az egészségügyi rendszerből. A komoly hálózatban orvosokat fizettek le és hét „házi” biztosítót működtettek. Később embereket fizettek le, hogy azt vallják, hogy a biztosítók tulajdonosai, illetve a tanúkat is befolyásolni próbálták.

Az anya-lánya páros a fejenként több mint tíz év börtönt kapott, az, hogy miért próbálták meg visszacsempészni a pénzt az Államokba nem lehet tudni. A cikk szerint nem kizárt, hogy jogi költségeiket akarták fedezni a vagyonból.

Éves szinten 100 milliárd dollárt nyernek ki csalók a 3,2 billiós (2015-ös adat) amerikai egészségügyi rendszerből, ami a GDP 18 százalékának felel meg.

 

hírdetés
hírdetés