A nagymamáját megölő unoka súlyos éveket kaphat. A rendőrök befejezték a nyomozást a sarkadkeresztúri baltás nagyi gyilkosság ügyében.

A nagymamáját megölő unoka súlyos éveket kaphat. A rendőrök befejezték a nyomozást a sarkadkeresztúri baltás nagyi gyilkosság ügyében.

 

Bal­tá­val több­ször fejen ütötte nagy­ma­má­ját az unoka Sar­kad­ke­reszt­úron még tavaly novemberben. Az eset mindenkit felkavart, hogy miképp tehet ilyet egy unoka vagy bárki más.  Az idős asszony be­le­halt sé­rü­lé­se­ibe. Az unoka ez­után le­vette a nagyiról az arany ék­sze­re­ket, ame­lye­ket el akart adni azért, hogy pénz­hez jus­son.

A 35 éves M. Mónika busszal érkezett Tiszakécskéről Sarkadkeresztúrra a szeretett nagymamához. Az idős asszonynak nem szólt előre, hogy meglátogatja, váratlanul jelent meg nála és pénzt kért tőle. A nagyi feltehetőleg nem akart adni és összeszólalkoztak, a vita reggel is folytatódott. Az unoka azonban úgy döntött gyilkolni fog, hogy pénzhez jusson. Az udvari szerszámosból bevitt a konyhába egy baltát, amit a kabátja alá rejtett, majd amikor a nagymamája háttal állt neki, kétszer jó erősen fejen ütötte. Körülbelül negyed óra múlva újra megütötte a nagymamát, feltehetőleg még élt ekkor.

Miután az idős asszony meghalt , levette róla az arany nyakláncát, fülbevalóit és a holttestet az udvaron egy szemetes konténerbe tette.

A házban megpróbálta eltüntetni a nyomokat, takarítani kezdett, majd a nagymama laptopjával és ékszereivel el akart menekülni. Közben megérkezett az egyik szomszéd és több családtag is, akik értesítették a rendőrséget. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei a nőt feltartóztatták és előállították.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Mónikát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettel, és kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. október 29-én átadta az ügyészségnek.

hírdetés
hírdetés