Űrbéli bűnüggyel vádolják Anne McClain amerikai asztronautát. A NASA űrhajósa tagadja, hogy pénzt vett volna le válófélben lévő házastársa bankszámlájáról, miközben a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott.

Űrbéli bűnüggyel vádolják Anne McClain amerikai asztronautát. A NASA űrhajósa tagadja, hogy pénzt vett volna le válófélben lévő házastársa bankszámlájáról, miközben a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott.

 

Ügyfelem csak ellenőrizte, rendben vannak-e a család pénzügyei, mert házastársa nem jelezte felé, hogy a limitet túllépte, és azt a jelszót használta, amellyel korábban is belépett oda – magyarázta a New York Times riportjában Rusty Hardin ügyvéd, miután McClain külön élő hitvese, Summer Worden feljelentést tett személyiségtolvajlás vádjával.

Öt éve házasodtak, válóperük 2017-ben kezdődött, McClain pedig 2018. december 3. és 2019. június 24. között volt az ISS-en. Januárban és februárban lépett be házastársa bankszámlájára. Sokkolt és elborzasztott Anne arcátlansága, hogy azt képzelte, ezt megúszhatja. Elkeserítő, hogy nem tiszteli a magánszférám – érzékeltette a KPRC tudósításában Summer Worden.

Ő az első földlakó, akit arról értesített a bankja, hogy az űrből, azaz a NASA internetes hálózatából többször is beléptek a netbankos számlájába. A (z)űrös ügy pikantériája, hogy Anne McClain az Amerikai Űrkutatási Hivatal élvonalbeli női asztronautája, és a nyilvánosság előtt titokban tartotta leszbikus házasságát. Másságára akkor derült fény, amikor válópere eldurvult.

A két nő vitájának középpontjában Worden hatéves fiának felügyeleti joga áll. A spermadonortól fogant és béranya által kihordott gyermek alig egyéves volt, amikor a két nő összebútorozott, és nem sokkal később, 2014-ben házasságot kötött.

Ott voltam, amikor az első lépéseket megtette, és akkor is, amikor először megszólalt – érvelt McClain tavalyi bírósági meghallgatásán, ahol azt is bizonygatta, nagyon egészséges és mély szülői kapcsolatot érez a fiúcska iránt. Kiderült, Worden bántalmazással is vádolta, de ezt ejtették.

Közleményében a NASA nyomatékosította: családi ügyben nem foglalnak állást.

Anne McClain gyerekkorától pilótának készült, 17 éve végzett a West Point katonai akadémián, majd az Egyesült Királyságban űrmérnöki diplomát is szerzett. Berepülő pilótaként 216 misszión vett részt 15 hónapos iraki háborús szolgálata alatt. Hat éve válogatta be a NASA és vette kezdetét űrhajós kiképzése, amelyet 2015-ben zárt le. Két hónappal ezelőtt tért vissza első, féléves űrmissziójáról, és a tervek szerint ő lehet az első nő, aki 2024-ben a Holdra lép. Érdekesség, hogy McClain lehetett volna részese az első olyan űrsétának, amelyet kizárólag nők hajtanak végre, de ezt egy kínos baki miatt el kellett halasztani: rossz méretű űrruhát kapott.

hírdetés
hírdetés