A maffia tagja volt a milliárdokkal elszámolni nem tudó szövetkezet egyik vezetője. Így folytatódik a több milliárdos belügyi támogatást kapó szövetkezeti balhé. Nem csitulnak a kedélyek a tartós munkanélküliek megsegítésére létrejött szövetkezetnél. Többen a bérüket követelik és egyéb járandóságaikat.  Ezúttal újabb sajtótájékoztatót tartott az MSZP igaz Szolnokon az ESZOSZ-ügy kapcsán. Rózsa Endre az MSZP megyei frakcióvezetője elmondta, a megyében számos munkavállaló esett áldozatul, akik közül sokan a megélhetésükért küzdenek. A Hét úgy tudja már az esetleges maffia kapcsolatairól is rebesgetnek a szervezetnek.

Egyre több furcsaságot lehet hallani a belügyminisztérium milliárdjait elnyerő szövetkezet környékéről. Állítólag felmerült, hogy a maffia is betámadta a munkanélkülieknek kiutat mutató szervezetet valamiféle régi sérelem és vélt tartozás miatt. Más híresztelés szerint más áll a háttérben és valóban volt kapcsolata a szövetkezet tagjainak a most leszámolásos merényletek miatt előzetesben lévő hírhedt maffia főnökökkel P.Tamással és F.Attilával is.

A Hét úgy tudja az egyik szövetkezeti vezető annak az F.Attilának dolgozott évekig, akit a leszámolásos ügyek egyik fő megrendelőjének tart az ügyészség. Így benne volt az olaj ügyekben is ezen szövetkezeti tag nyakig, hisz F. Attila alias Brazil és csapata az Energol hosszú évekig ebből is élt. Sőt állítólag ezen szövetkezeti vezető tag volt az a személy, aki a mostani kormányhoz igen jó kapcsolatokkal rendelkezett barátnői révén. Nos, hogy ezen múlttal miként kaphatott súlyos milliárdokat a szövetkezet nem tudni de több mint érdekes. Mint ahogy az is elgondolkodtató, hogy ezen milliárdok egyik fő támogatója a Belügyminisztérium. Nos akkor, hogy is van ez ?  Merő véletlen ? Vagy szerencsétlen egybeesések sokasága ? Természetesen megkerestük azon személyeket, akik igen jó kapcsolatban voltak az éjszakai életben edződött szövetkezeti vezetővel.

Igen ismerjük jól az urat, Cs-urat. Nekünk is tartozik még több tízmillióval. Igen ő az az ember, aki az Energolosokkal volt és benne volt az olaj-ügyekben és másban is nyakig. Tény, hogy a kilencvenes évek végén eltűnt de azért, mert súlyos tízmilliókkal nem tudott elszámolni és lelépett inkább. Furcsálljuk mi is, hogy ekkora ember lett és a Belügyben így tisztelik. Igaz volt neki akkoriban egy barátnője, aki már akkor is Fideszes képviselő volt vagy valami ilyesmi – mondta az éjszakai élet egyik ismert alakja a Hét.hu munkatársának.

 

Persze az is lehet, hogy ez valami réges régi rém mese és epizód. Szerkesztőségünk mindenesetre  furcsállaná mindezt, ha igaz lenne, , hisz a BM csak odafigyel arra kinek ad több milliárdot ?! Úgy véljük gengszter kapcsolatokkal rendelkezőknek csak nem.

Az MSZP segítséget ajánlott fel a károsultaknak, amelynek keretében számos településre ellátogattak, ahol magas arányban vállaltak munkát az ESZOSZ-nál. Többen közülük komoly megélhetési nehézségekkel találták szembe magukat, miután fizetést nem kaptak a munkáltatójuktól, a szolgáltatók kikapcsolták náluk a villanyt és a gázt is már. Mindenki úgy véli át lettek verve csúnyán.

Az MSZP megyei frakcióvezetője szerint több száz károsultról kell beszélni a megyében, akiknek jövőbeni munkaválallási lehetőségeit is korlátozza az ESZOSZ azáltal, hogy a munkába álláshoz szükséges papírokat nem adták ki az érintetteknek. Eddig segítséget nem kaptak a károsultak, mint azt Rózsa Endre kiemelte, egyetlen település vezetése vállalta csupán azt, hogy anyagi támogatást nyújt a baja került embereknek.

Jelenleg az MSZP jogi és adminisztrációs tanácsokkal látja el az érintetteket, akik közül többen már feljelentést tettek az ESZOSZ ellen. Az MSZP szintén jogi lépéseket tett az ügyben, a NAV-nál ők is eljárást kezdeményeztek a vállalkozással szemben.

Az MSZP két kérdést fogalmazott meg az üggyel kapcsolatban, amelyre választ várnak. Az első, hogy hol van a munkavállalók pénze? A második pedig az, hogy az ESZOSZ milyen szálakkal köthető a kormánypárthoz – fogalmazott a frakcióvezető.

A sajtótájékoztatón jelen volt Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő is, aki a földvásárlással kapcsolatban fejtette ki véleményét.

hírdetés
hírdetés