Elkezdődött annak a csalásnak a tárgyalása, amelynek a szálai bizony a Loviig is elérnek. Legalábbis az onnan kitíltott és jogerősen állatkínzásért elítélt egyik személyhez. Egy fiatal gazda és apja ül a vádlottak padján mert a pályázati pénzből vett lovaik eltűntek, más nevére kerültek, ők meg hoppon maradtak. Bár a vádlott apa ténykedése mögött az is állhat, hogy szerelmes lett az őket rászedő személybe.

 

A Miskolci Járási bíróságon már meg volt a második tárgyalási nap is abban a fura csalási ügyben, amelyben a vádlottakat egy fiatal gazda fiút és apját úgy tűnik csúnyán átverték. Klasszikus pesties kifejezéssel mondva lehúzták és átverték őket. Majd miután a család pályázati pénze is elfogyott a szerelemnek is vége lett egyhamar.

A legutóbbi tárgyalásra beidézték tanúnak úgy tudjuk azt a hajtót is, aki ki van tiltva a Loviról és akit nem mellesleg a bíróság jogerősen elítélt állatkínzás miatt. Azonban hiába várták a tanút nem érkezett meg. A per ennek ellenére folytatódott más tanúk meghallgatásával, egyéb bizonyítékok megtekintésével és egyéb hangfelvételek lejátszásával. A következő tárgyalás szeptember végén várható.

Az esetre úgy derült fény, hogy a vádlott fiatal gazda feljelentette magát. A fiatal borsodi férfi pályázaton nyert fiatal gazda hitelt de édesapja egyszerűen az akkori aktuális szerelmére költötte, sok sok milliót. Hiába mint mondják a szerelem öl és nyomorba dönt.  Ráadásul a fiatal hoppon maradt gazda pénzéből vásárolt értékes lovak is eltűntek nyomtalanul. A NAV nyomozott az ügyben, a rendőrség is, és úgy tűnt a szálak a Lovira illetve egy onnan kitiltott hajtó hölgyhöz vezettek. Azonban ő még csak tanúként sem került bele az ügybe.

A szövevényes és mesteri csalási ügyben azonban fordulat történt. Fontos tanúk lettek beidézve és lehet más váratlan események is lesznek az eljárásban, hisz az önmagát feljelentő vádlott fiúnak sok köze nincs ezen csaláshoz.

A másik vádlott O.Gyula a fia pénzét Lovis szerelmére költötte az utolsó fityingig. vett a hölgynek lovakat, jó lét volt pár hónapig, amíg el nem fogyott a pénz.  Már pedig ez történt. Egy fiatal hajtóba esett bele O.Gyula, akit megbabonázott a ma már a Loviról is kitiltott hölgy.  A szerelembe eső apa fiától Attilától így pénzeket kért és utaltatott át lóvásárlás címén. Összesen 3 lóra. Azonban fura mód a lovak nem kerültek a vásárló, a fiatal gazda O.Cs.Attila nevére mind, hanem mások gazdagodtak az értékes pacikkal.

Nem volt mit tenni feljelentette magát a fiú.

Nem ő a hibás, hanem az apja, de ki fog derülni az igazság – nyilatkozta a pórul járt fiatal gazda nevelő anyja Gurabi Ágnes az Esti Újságnak.

A rendőrségen is tettünk feljelentést, mert egyértelmű, hogy a fiú által vásárolt lovak az apja szerelmének a nevére kerültek részben. Illetve a szerető anyjának a nevére is került ló. Azonban ezen állatok mind a fiam tulajdona, ezt bizonyítani tudjuk. Küldtünk felszólítást is az apja szeretőjének, hogy a lovakat mikor adja vissza. Azonban választ sem kaptunk a mai napig. A rendőrség nyomozott ugyan az ügyben, de már Pesten, de mi a lovakat szeretnénk megkapni. Ráadásul a bejelentett lovakról semmit nem tudunk hivatalosan. Van itt minden egyébként. Lehet bizonyítani, hogy a ló útleveleket hamisították. Mások írták alá a szerződéseket, a ló papírokat is. Ráadásul a NÉBIH-et is simán átverték az ügyben érintett csalók. – mondta Ágnes.

Természetesen anno az ügy kirobbanásakor megkerestük a rendőrséget is, hogy az ügyben a nyomozás miképp áll.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra e-mail útján érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. Az Encsi Rendőrkapitányság a kérdéses „Musical Dancer” nevű ló kapcsán a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 372. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a). pontja szerint minősülő sikkasztás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. február 9-én megszüntette a Be. 190. § (1) bekezdés a) pontja alapján, – figyelemmel a (2) bekezdés rendelkezéseire. Tekintettel arra, hogy a cselekmény nem volt bűncselekmény. Az eljárás során feltárt egyéb bűncselekmények vonatkozásában az Encsi Rendőrkapitányság a Nemzeti Adó-és Vámhivatal felé költségvetési csalás vonatkozásában, továbbá a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága felé közokirat-hamisítás miatt élt áttétellel. Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét. –írta Janasóczki Attila c. r. alezredes szóvivő a Borsod Abaúj Zemplén Megyei rendőr-főkapitányságtól.

Nem is értjük, hogy ezt a hölgyet, akinél a fiam lovai vannak vagy voltak, a rendőrség nem hallgatta ki és nem gyanúsította meg. Ráadásul a nyomozás során csak egy lovat kerestek, holott három lóról van szó. Szerintünk mindez felháborító – közölte Gurabi Ágnes.

Az ügynek tehát nincs vége. Az átvert fiatal gazda a pénzét vagy a lovait szeretné mielőbb látni. A Loviról kitiltott és az apját megbolondító hajtó hölgytől pedig továbbra is várja vissza a lovait mielöbb.

hírdetés
hírdetés