Megint felsült a TV2 a bíróság előtt, ahol Zuschlagra hiába vártak. Mint ismeretes a Vajna féle fake news tévé súlyos szakmai hibát vétett. Úgy tűnik egy statiszta olvasta fel azt Zuschlag Jánsoként, hogy Gyurcsány, meg a Czeglédy mekkora nagy maffiózó és bűnöző, Nos a Szalai művésznő mint a TV2 hírigazgatója rettentő nagy bajba került. jobban tenné, ha le is mondana.

 

Másodjára sem tudta a TV2 bizonyítani a bíróság előtt zajló sajtóperében, amit a kampányban még oly kitartóan állított, folyamatosan, hogy Czeglédy Csaba MSZP-képviselő, Gyurcsány Ferenc ügyvédje”cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt Gyurcsány Ferencnek, hogy ő pénzelte a jobbikos Rig Lajos kampányát is a tapolcai időközi országgyűlési választáson, és hogy az MSZP embereként a párton belül kémkedett is a DK-nak”-írta a nyugat.hu.

Az egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát a fideszes propaganda a kampányban és az előtte lévő időszakban adócsaló, gyerekeket átverő, és sok mással is gyanúsítható fenegyerekként mutatta be. Ennek a kampánynak a csúcspontja alighanem a TV2 Tények című műsora volt, amelyben egy elsötétített arcú és elváltoztatott hangú “védett tanú” beszélt Czeglédyről, és mondta a fent említetteket.

Aztán a perben kiderült, hogy az felismerhetetlenségig megváltoztatott ember valójában is ismeretlen, hiszen csak egy statiszta volt, akinek betanult szöveget kellett elmondania.

A TV2 kénytelen volt elismerni, hogy statisztát alkalmaztak a feladatra, de szerintük Zuschlag ugyanezt mondta volna, és az ő nyilatkozatai alapján készült a riport. Viszont Zuschlag sem az első tárgyaláson, sem a mostanin nem volt hajlandó megjelenni, írja a hvg. Zuschlagot egy hónapja engedték ki a börtönből, a legközelebbi tárgyalásra a bíróság kérésére a rendőrség elővezetheti.

hírdetés
hírdetés