Nos hiába megrögzött elítélt csaló a nevelőapja, és édesanyja élettársa,  folyamatosan felfelé bukik Szatmári Kristóf Fideszes ex-államtitkár. A fura családi háttérrel rendelkező politikus már miniszteri biztos lett. Hiába a befolyásos anyuka, aki a BKIK egyik oszlopos vezetője és volt SZDSZ politikus volt tolja kisfia szekerét,ami egy szülőtől minimálisan el is várható. A frissen kinevezett miniszteri biztos gyorsan készített is egy új, dohányipart megsarcoló különadót, ami épp a trafikosokat nem érintené. Mindez érthető, hisz a javaslatot benyújtó Szatmári Kristóf családjának összesen 12 nemzeti dohányboltja van.

Eljött az idő,hogy valaki lépjen, hisz Szatmári Kristóf miniszteri biztos  nevelőapja, édesanyja párja ugyanis több mint 800 rendeli csalásért volt elítélve Ráadásul a BKIK-nál fontos poziciót tölt be, hisz hiteleket intéz és pénzügyekkel foglalkozik, ami érthető, hisz a frissen kinevezett miniszteri biztos édesanyja ezen szervezet egyik oszlopos vezetője. Persze  manapság már ez sem meghökkentő. Mint ahogy az sem,hogy a 2015-ös adócsomagba bekerülhet egy új sarc, amely a dohányipari szereplőket érinti – a trafikosok kivételével. Fizetnek a gyárak, fizetnek a kereskedők, mindenki fizet ám nem fizetnének a dohányboltosok. A javaslatot Szatmári Kristóf volt államtitkár,jelenlegi miniszteri biztos nyújtotta be, akinek családjában összesen 12 trafik van. Sok ebből a nevelőapja nevén van, így azzal a miniszteri biztos nem érvelhet, hogy a jogerősen többszáz rendbeli csalásért elítél nevelőapját nem ismeri, s nem is beszél vele, elhatárolódna tőle. Sőt. .

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának anyja nevén mindössze egyetlen nemzeti dohánybolt van, Szatmári-Jähl Angéla azonban nem csak a kiskereskedelemben aktív, nevével a KDNP-hez köthető vasárnapi zárva tartás kapcsán is találkozhattunk, ugyanis ő a tervezet mellett hangosan kiálló szószóló. Persze Szatmár anyja az SZDSZ-ben is megfordult anno sőt indult is a párt színeiben több választáson is. Nos egy liberálisból,hogy lesz kemény FIDESZ- es, jó kérdés. Persze egyvalami állandó a változások közt, a pénz. A miniszteri biztos mamája a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöke is. Munkájában alelnökként Lázár Vilmos, a CBA felügyelőbizottságának elnöke segíti alelnöki státuszban. Szatmári Kristóf édesanyja emellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke is.

hírdetés
hírdetés