Valami komoly dolog készűl az OTP és az állam között. A Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm Csoport nyolc cégével köt ugyanis stratégiai megállapodást a kormány. Sokak szerint elképzelhető, hogy az OTP is átkerülhet állami kézbe rövid időn belül s a nagy együttműködés ennek az előszele.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Bonafarm csoport 11 cégéből nyolccal, vagyis minden fontos társaságával stratégiai megállapodást köt a kormány: Így a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Csányi Pincészet Zrt. , a Dalmand Mezőgazdasági Zrt., a Fiorács Mezőgazdasági Termékelőállító és Forgalmazó Export-import Kft., a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt., és a SOLE-MiZo Tejterméket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Zrt.
A stratégiai együttműködési megállapodást a kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Szijjártó Péter írja majd alá. A háttérben pedig sokak szerint az áll, hogy Csányi szépen átadja az OTP irányítását az államnak, ő pedig picit háttérbe vonulhat és mezőgazdázkodhat cserébe s békén hagyják. Nem kapargatják az OTP dolgait ami így mindenkinek jó lesz. Mindez pedig bele is fér abba a kormányzati koncepcióba miszerint az állam tualjdonában lévő bankok számának növekednie kell.

hírdetés
hírdetés