A szegedi bíróságról tárgyalás közben elvitt és bilincsbe vert ügyvédről kiderült nem is ügyvédkedhetett volna. Évek óta kizárták ugyanis a kamarából is. Az tény, hogy a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség eljárása sokkolta a jogász világot, sokak szerint szünetben is elvihették volna.

A szegedi bíróságon tárgyalás közben elvitt biatorbágyi férfi nem is volt ügyvéd, ennek ellenére ügyvédi megbízásokat vállalt, ezért csapott le rá a vádhatóság. Az ex-ügyvédet két éve már az ügyvédi kamara is kizárta a soraiból .

Szabó Ferenc, a Pest megyei főügyész közleményében azt írta, a bűnügy gyanúsítottja korábban Budapesten működtetett ügyvédi irodát, de 2016 szeptemberében az ügyvédi kamara több okból kizárta őt. A férfi ennek ellenére több ügyben is védőügyvédként járt el nyomozáson, tárgyaláson, valamint okiratokat szerkesztett.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség zugírászat bűntette miatt indított nyomozást ellene. A férfit szerdán a Szegedi Törvényszéken, egy tárgyaláson érték tetten, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki- írta az ügyészség.

 

Az ügyészek eljárása sokkolta az ügyvédi társadalmat és úgy vélik ez egy üzenet a számukra. Sokak szerint a tárgyalási szünetben is el lehetett volna vinni a zugügyvédet és nem egy tárgyalás közepén. Az pedig nehezen hihető, hogy a bíróságot nem tájékoztatták előre az akcióról.

hírdetés
hírdetés