Fura pénzügyek történtek Harkányban. A Belügyminisztériumhoz fordult nemrég gyorssegélyért Harkány városa. A település rossznak tűnő anyagi helyzete ellenére nagy meglepetésre a városvezetőknek gyorsan pár milliós jutalmat azért megszavaztak. Nem is tudjuk mi lett volna, ha nincs anyagi gond? Akkor nincs jutalom ? Mondjuk ez az eljárás emlékezetet a BKV régi működésére, ahol a milliárdos veszteségeket is súlyos tízmilliókkal jutalmazták, igaz a baloldali kormányok idején.
A polgármester által aláírt dokumentum szerint 20-25 millió forintra tartottak igényt. A polgármester szeptember 30-ig adott határidőt a rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó pályázat benyújtására.

A pénzt igazgatási, óvodai feladatokra, szociális alapellátásra, gyermekétkeztetési és egészségügyi alapellátásra lehet igényelni, mint az előterjesztésből kiderült.

Aztán eltelt két hónap, és a képviselőtestület már több milliós jutalomról szavazott. Ellenszavazat nélkül támogatták, hogy Baksai Endre Tamás polgármester hathavi jutalmat kapjon, ami 3, 3 millió forint. Jól járt az alpolgármester is, Remmert Ferenc háromhavi jutalmat kapott (1,15 millió forint).

A polgármester nem kívánt nyilatkozni.

Elképzelhető, hogy a városvezető a jutalmát felajánlja majd valami jó cél érdekében, mondjuk a szegény gyerekeknek.

hírdetés
hírdetés