A helyi kulturális- és vendéglátóhelyeket tömörítő Bartók Béla Boulevard és a Magyar Kerékpárosklub összefogásában biciklis felvonulás volt. A Bartók Béla úton és környékén. A felvonulást követően a BKK közleményt adott ki. A szervezők szerint illene egy kerékpár utat létrehozni.

Békében zajlott a kerékpárosok csendes Bartók Béla úti figyelemfelhívó demonstrációja. A forgalmat lezárták így pár óráig az autósok nem igazán örültek. A drótszamarasok azt szeretnék, ha a Bartók Béla úton is lenne biciklis sáv, mert nagy rá az igény. A tervekben szerepel sokak szerint, míg mások szerint lehet, buy Xenical hogy nem lesz kerékpár út.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még nem döntött az újbudai Bartók Béla úti kerékpáros közlekedés, így egy esetleges bicikliút kialakítása ügyében – derül ki a fővárosi cég az MTI-nek hétfőn küldött közleményéből.  A június közepén megkezdett Bartók Béla úti beruházásokról egyebek mellett azt írták, jogszabályi előírások miatt egyes villamosmegállókat szélesíteni kell az útpálya rovására, ezért a Gárdonyi és a Szent Gellért téren a Szabadság híd irányában a korábbi keresztmetszet mellett csak további beavatkozásokkal lenne biztosítható a 2×2 forgalmi sáv. Ennek lehetséges megoldása érdekében a szükséges kiviteli tervek készítése végső fázisban vannak, döntés a kialakítandó keresztmetszetről, a forgalomtechnikai megoldásokról – beleértve a kerékpáros közlekedés feltételeinek kialakítását is – ezt követően, a következő hetekben születik döntés – áll a BKK közleményében.

A közleményben azt hangoztatták, hogy a főváros továbbra is elkötelezett az összehangolt fejlesztések és a budapesti kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása mellett, ugyanakkor a Bartók Béla úti fejlesztés csak olyan lehet, amely egységes kialakítást nyújt az érintett útszakaszokon és a villamosmegállók környezetében. Emlékeztettek arra, hogy a XI. kerületi Bartók Béla úton jelenleg három beruházás folyik egyszerre. A fővárosi önkormányzat megbízásából a BKK uniós források felhasználásával építteti át a villamosmegállókat, melyek így alkalmasak lehetnek az itt közlekedő alacsonypadlós autóbuszok és villamosok együttes fogadására és biztosítani tudják a teljes akadálymentességet is. A BKV Zrt. saját beruházásban végzi az elhasználódott villamospálya felújítását és a villamos közeledés energiaellátását nyújtó betápláló vezeték cseréjét a Szabadság híd és a Móricz Zsigmond körtér között, a Főtáv Zrt. pedig a távhővezeték rekonstrukcióját bonyolítja le a Csíky utca és a Szent Gellért tér között.

(Fotó: hirling-origo)

Post expires at 6:29de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés