Intézetis gyerekeket vettek rá a prostitúcióra. A 36 éves férfi és a 28 éves nő verte és fenyegette a lányokat, de lebuktak.

A  Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított H. Zs. és Ó. T. novajidrányi lakosok ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók kerítés, illetve gyermekprostitúció kihasználásával, továbbá kóros szenvedélykeltés vétségének elkövetésével – írja a hivatalos rendőrségi honlap.

A gyanúsítottak 2016 tavaszától kezdődően, gyermekvédelmi intézetben élő kiskorú lányokat Szlovákiába szállítottak, ahol fenyegetéssel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítették őket.

A 36 éves férfi és 28 éves nő közvetlenül megteremtette annak lehetőségét, hogy a fiatalkorúak külföldiekkel pénzért szexeljenek. Az ezért kapott összegeket a lányoktól elvették.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak magyarországi lakhelyükön több alkalommal kábító hatású anyagot adtak át a fiatalkorúak részére, illetve kényszerítették őket ilyen szerekkel töltött cigaretták elszívására, amelynek hatására a lányok erősen bódult állapotba kerültek.

H. Zs.-t és Ó. T.-t a KR NNI munkatársai a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével szerdán Miskolc belvárosában fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az általuk használt gépjármű átkutatása során több, bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja, amelynek során előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

hírdetés
hírdetés