Az MNB elnökének rokonai vették meg az osztrák sör- és ásványvízgyártó Ottakringer tulajdonában lévő Pécsi Sörfőzde Zrt.-t.


Az Ottakringer a vevők kérésére nem tette közzé a vételárat és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg.

A Pécsi Sörfőzde Zrt. lehetséges eladása áprilisban, a cég 2016-os eredményismertetésekor merült fel először. Az Ottakringer pécsi leányvállalata számos erőfeszítés ellenére évek óta veszteségesen működik.

“Fontos volt számunkra, hogy a sörfőzdét az új tulajdonosok tovább üzemeltessék és az emberek megtarthassák munkahelyüket” – olvasható Sigi Menz, az Ottakringer igazgatójának pénteki közleményében.

Christiane Wenckheim, az Ottakringer vállalatcsoport felügyelőbizottsági elnöke elmondta: számára az eladás “nem csak egy üzleti, de családjuk Magyarországhoz való történelmi kapcsolódása miatt, egy mélyen érzelmi ügy volt”. Az Ottakringer-vállalatcsoport jórészt a Wenckheim és a Menz családok tulajdonában van.

Az Index idézi a Szemerey-család pénteki közleményét, miszerint Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok legfőbb célja a hagyományok megtartása mellett a vállalat és a márka újrapozícionálása és modernizálása: a jelenlegi piaci trendeknek megfelelően szeretnének független kisüzemi sörfőzdét kialakítani.

Gyártásban maradnak a már létező tradicionális márkák, de új termékekkel is meg akarnak jelenni Szemereyék. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly-, és a búzasörök lesznek, kihasználva új tulajdonosok jelentős mezőgazdasági érdekeltségeit. Az új tulajdonosok befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogjak forgalmazni.

hírdetés
hírdetés