Ismét kapnak jutalékot az adórevizorok. Így negyedévente a fizetésük mellé a kiszabott bírságok után komoly jutalmat zsebelhetnek majd be, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter még tavaly év végén felfüggesztett a Horváth András által kirobbantott százmilliárdos áfa csalási ügyek miatt.  Negyedévente így 8 milliárd forint jutalmat kaphatnak a NAV-sok.

Kár volt tagadni, mert most kiderült, hogy a NAV revizorok bizony minden egyes büntetés után jutalékot kapnak. Nem is keveset. Így talán már érthető,hogyha valaki kapott adóreviziót az miért zárult mindig valamilyen pénzbírsággal.  Nos ezért. A mostani költségvetésből feketén fehéren kiderül,hogy 6,25 milliárd forinttal és a hozzá tartozó 1,687 milliárd forint közterhekkel növekedhet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyi juttatása amennyiben a nemzetgazdasági miniszter által meghatározott adóbeszedési tervet teljesítik. A jövő évi büdzsé NAV fejezete személyi juttatásokra 71 milliárd, majd ennek a közterheire további 19,1 milliárd forint kiadást tartalmaz. Amennyiben a miniszter engedélyezi, hogy – az általa megszabott adónemekből, a tervezett bevétel elérésekor – kifizessék a többlet juttatást, akkor az az egész évre további 25 milliárd bér és 6,750 milliárd forint közteher többletet jelent. Így a személyi juttatás teljes összege elérheti a 96 milliárd, míg a közteher a közel 26 milliárd forintot.

 

Tavaly év végén a jutalmak kifizetését úgy tudjuk Varga Mihály tiltotta meg. Nos nem azért, mert nem érték el a revizorok az adóbevételek behajtását, hanem azért mert a volt adóellenőr Horváth András által kirobbantott százmilliárdos áfacsalási botrány napvilágot látott. Ez pedig rosszul jött és rosszul esett a pénzügyminisztériumnak, így büntetett. Nem volt jutalomkiosztás. Azonban éppen ezért a revizorok most gőzerővel fognak dolgozni és kutakodni a jövőben, hogy megkapják beígért plusz honoráriumukat majd. Így majd most lesz igazán legény a gáton minden cég és ügyvezető.

hírdetés
hírdetés