Adócsalás miatt nyomoz a spanyol rendőrség Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a Real Madrid játékosa után.

Adócsalás miatt nyomoz a spanyol rendőrség Luka Modric, a horvát labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a Real Madrid játékosa után.

A gyanú szerint Modric a feleségével, Vanjával Luxemburgban alapított céget, hogy elkerülje az adózást Spanyolországban. A horvát játékos a reklámszerződésekből befolyó bevételeit ide irányította át. Míg Luxemburgban a jövedelemadó 1 százalék, addig Spanyolországban a bevételei után 30 százalékot kellett volna adóznia a futballistának.

Az adóhivatal még januárban rendelt el vizsgálatot a Real Madrid horvát játékosa ellen, mert gyanús volt számukra Modric 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása, amelyben nem szerepeltek a reklámszerződésekből befolyt összegek.

A spanyol El Mundo lap szerint Modric a céget a luxemburgi Atoz Tax Advisers adótanácsadó vállalat javaslatára hozta létre, amelyben felesége “A kategóriás” menedzser. A családi vállalkozásban egyébként Modric az egyetlen részvényes. A cég 3,6 millió eurós tőkével indult, ugyanakkor 2014-re ez az összeg elérte a 6 millió eurót. A vállalkozásnak később a Real Madrid is évente 1,5 millió eurót utalt át.

Luka Modric kedden nem volt elérhető az újságírók számára, klubja szóvivője pedig nem akart nyilatkozni az ügyben.

A brit EIC médiakonzorcium szerint a horvát futballistának Nagy-Britanniában is problémái akadtak az adófizetéssel, hisz 2015 szeptemberében 500 ezer euró adóhátralék befizetésére kötelezték a hatóságok, arra az időszakra, amikor a londoni Tottenham játékosa volt 2009 és 2010 között.

Az El Mundo oknyomozó riportja szerint adócsalás miatt a királyi gárda játékosai, Cristiano Ronaldo és Fabio Coentrao, valamint korábbi vezetőedzője, José Mourinho ellen is nyomoz a rendőrség.

hírdetés
hírdetés