Az Esti Újság úgy tudja hosszas eljárás után majd és nagy valószínűséggel gyanúsítások nélkül zárul le a miniszterelnök vejének egykori cége az Elios elleni nyomozás.  Az OLAF ezen cég miatt 13 milliárd forintnak megfelelő összeget követel vissza Magyarországtól  különféle szabálytalanságok miatt. Az ügyben már egyszer elutasította az EU kérését a Legfőbb Ügyészség. Az MSZP szerint Orbánnak le kell mondania. A Hajrá Magyarország Párt szerint viszont nem, hisz eddig sem mondott le egy politikus sem azért, mert a rokona esetleg mutyi gyanúba keveredett. Igaz a HMP az elmúlt 19 évre visszamenőleg a politikusok rokonait, ismerőseit is elszámoltatná.

 

Szinte biztosra vehető, hogy gyanúsítások nélkül fogja majd lezárni és egyben bűncselekmény hiányában az ügyészség  azt a nyomozást, amelyet az OLAF kérésére rendeltek el  és, amely épp a miniszterelnök vejének  az egyik ex-érdekeltségét érinti. Legalábbis ez az egyik leglehetségesebb forgatókönyv, hisz egyszer már vizsgálódtak az ügyben s aligha fogja most azt mondani az ügyészség, hogy bocs korábban rosszul döntöttünk.

Mint ismeretes az Elios Zrt sorra nyerte el a települések világítására kiírt EU pénzeket. Azonban a modern eszközök nem teljesen szolgálják a célt, hisz alig látni ezen településeken sötétedéskor. Az Eu is felfigyelt a problémára és a csalás elleni ügyosztály arra a következtetésre jutott, hogy nagy a baj. A tendereknél súlyos törvénytelenségek történtek. Éppen ezért az EU kezdeményezi az így kifizetett több mint 12 milliárd forint visszafizetését.

Kínosan tagadta a Fidesz szóvivője Tuzson Bence, hogy az Elioshoz és a fura milliárdokhoz köze lenne Orbán vejének.  Próbálta ezt is Simicskára kenni, de a görcsős tagadás aztán feloldódott.

Amit egyszer már megvizsgáltak megvizsgálunk még egyszer természetesen, kampány van. Megvárjuk az Olaf állásfoglalását. Addig nem kívánunk nyílvánosan az ügyben állást foglalni. –mondta Tuzson Bencze a Fidesz, napi kommunikációsa.

Az MSZP szerint le kell mondania a miniszterelnöknek.

Azt gondoljuk Magyarországon is eljön az a nap, amikor Orbán Viktornak fel  lehet tenni a kérdést, hogy mikor mond le az Elios-ügy miatt – mondta Harangozó Tamás.

A Hajrá Magyarország Párt elnöke szerint azonban Orbánnak nem kell lemondania. eddig sem mondott le egy magyar politikus sem a rokonának az esetleges kétes ügylete miatt, még a pártállami rendszerben sem.

Egyedül anno Nógrádi miniszter úr mondott le, amikor a sofőrje belerohant egy épp befordulni akaró Trabantba. Sem az elött, sem azután nem tett ilyet egyetlen egy politikus sem és a rokonok esetleges mutyi gyanús esete miatt meg pláne nem mondtak le a zsíros állásukról. Még a pártállami időkben sem tették.  A Hajrá Magyarország Párt szerint ezért most sem kell lemondani Orbánnak. Azonban a párt egyik fő programja, hogy minden politikust és annak rokonát el fogunk számoltatni az elmúlt 19 évre visszamenőleg. –mondta Racker Béla, a HMP, elnöke.

hírdetés
hírdetés