Ismét szabadulhat a több mint három éve tartó előzetesből Kiss Gyula a NAV egykori megyei vezetője, aki nemrég a választások idején élvezhette pár hétre a szabadságot.  Az Összefogás Párt színeiben ugyanis megfelelő mennyiségű és érvényes ajánlást gyűjtött össze a férfi, és akit azzal vádolnak, hogy nejét megakarta ölni. Bár az már nem teljesen egyértelmű, hogy ki kit akart bántani ebben a drámai családi ügyben.

Az Esti Újság már egy hete tudta, hogy az egykori vádlott NAV vezető óvadék kérelmet nyújtott be a bíróság felé. A Nyíregyházi Törvényszék most közölte úgy látja, a távoltartási végzés, és a vádlottra szerelt nyomkövető bőven elegendő. Mindez érthető is, hisz Kiss Gyula több mint 3 éve van előzetesben. Az április választásokon mivel az Összefogás Párt színeiben megfelelő mennyiségű ajánlást szerzett szabadították pár hétre. A vádlott politikus azonban szabadulása után bejelentette nem indul mégsem és ezt jelezte a bróságnak de pár hétig még élvezhette a szabadságot. Majd visszavitték igaz semmilyen szabályt nem sértett meg.

A Nyíregyházi Törvényszék július 27-én az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárásban – 5 millió forint óvadék ellenében – megszüntette dr. K. Gy. vádlott letartóztatását, és bűnügyi felügyeletet, valamint nyomkövető eszköz alkalmazását, s a sértettől történő távoltartást rendelt el vele szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én élettársát súlyosan bántalmazta, melynek következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. Igaz Kiss szerint először a neje szurkálta meg őt és ő csak védekezett, amikor ő is menekülés közben védekezés képen megsebesítette nejét. Kiss szerint neje azért támadt rá, mert pénzt kért azért tőle, hogy a közös gyereküket nevelhesse az apa és ő ezt nem teljesítette.

hírdetés
hírdetés