Az Esti Újság úgy tudja, hogy komoly bajt okozott a Zengő Motorsportnak, hogy partnerük és egyik versenyzőjük édesapja egy 3 milliárdos adócsalás gyanújába keveredett. A WTCC csapatot az eset miatt, bár nem ők a főkolomposok, úgy tudjuk a szponzorok egy része lehet, hogy el fogja hagyni. Az egyik legnagyobb támogató mindezt szerkesztőségünknek megerősítette.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy komoly bajt okozott a Zengő Motorsportnak, hogy partnerük és egyik versenyzőjük édesapja egy 3 milliárdos adócsalás gyanújába keveredett. A WTCC csapatot az eset miatt, bár nem ők a főkolomposok, úgy tudjuk a szponzorok egy része lehet, hogy el fogja hagyni. Az egyik legnagyobb támogató mindezt szerkesztőségünknek megerősítette.

Komoly bajba került a Zengő Motorsport. Hiába nev eltek fel egy Michelisz Norbit a WTCC mezőnyébe, sajnos most egy 3 milliáos adócsalás miatt kell magyarázkodnia a neves istállónak. Az egyik versenzyőjük édesapja ugyanis azon gyanúsítottak közt van, akik egy 3 milliárdos csalási ügyben lehetnek érintettek. Mindez Zengőéknek nem jött a legjobbkor. S bizony a támogatóknak is kellemetlen a szitu, hisz ők nem azért fizettek, hogy most magyarázkodjanak. S egyik nagy cégnek sem hiányzik egy NAV nyomozás. Épen ezért úgy tudjuk az egyik nagy támogató köszöni de le lép a WTCC-ből és Zengőék támogatását is megszünteti. Kérdés, hogy az általunk ismert egy szonzort még nány követi. H sokan, akkor Zengő, aki hosszú évtizedek óta éítgette istállóját és igen tökéletesen, most kezdhet elölről mindent.

Mint ismeretes egy hárommilliárd forintos adócsalás miatt hét autósporttal kapcsolatba hozható személy előzetes letartóztatását kezdeményezték a NAV adónyomozói. Az egyik érintett, mint azt a túraautó-vb egyetlen magyar csapata, a Zengő Motorsport közleményben elismerte, pilótájuk, ifjabb Ficza Ferenc édesapja. A korábbi autóversenyző és társai a hírek szerint a szponzoroktól érkező pénzeket osztották vissza a támogatóknak. Mindez pedig a Zengő Motorsportnak sem jó hír. Mint ismert, ifj. Ficza nem fizetésért versenyez a WTCC-ben, hanem bevásárolta magát a magyar istállóba, amely Michelisz Norbert távozása után több komoly támogatót – köztük a MOL-t – is elveszített. Arra azonban senki sem mert gondolni, hogy az új pilóta apja milyen zűrbe keveredik, ha egyáltalán volt köze bármihez is.

Csapatunk bízik benne, hogy versenyzőnk édesapja mielőbb tisztázódik a vádak alól. Számunkra az út eddig is szabályokkal és törvényekkel volt övezve, más utat pedig nem tartunk elfogadhatónak. A kialakult sajnálatos helyzetben csapatunk továbbra is minden támogatást megad mindkét versenyzőjének, és teljes erőbedobással készül a világbajnokság utolsó fordulójára. Pontosan tudjuk, érezzük most a bőrünkön, hogy ezek az események, hírek mennyire rombolják az autósport megítélését, és talán a mi megítélésünket is. Ezekből azután olyan szerencsétlen általánosítások következhetnek, amelyek árnyékában most eredményes hazai autóversenyzők kényszerülnek ma­gyarázkodni, velünk együtt. A vádak nem Fecót illetik, mégis ő fogja a legnagyobb terhet cipelni a hátán a zárófutamon – írta ki Facebook-oldalára a Zengő Team.

Michelisz Norbert is egy, a közösségi oldalára kitett közleményében foglalt állást az ügyben.
A hírekben említett, túra­autó-vi­lágbajnokságban szereplő pilóta édes­apjával kapcsolatban leszögezném, hogy nem az én édesapámról van szó. Emellett fontos­nak tartom kiemelni, hogy a támo­ga­tóim, a családom és én is minden hasonló jellegű, jogellenes és az autósport megítélését alap­jai­ban romboló tevékenységtől szi­gorúan elhatárolódunk. Bízom ben­ne, hogy ezen szomorú történ­tek senkinek sem csorbítják majd az autósport iránti szeretetét és rajongását.

hírdetés
hírdetés