Miniszterhelyettes lehet rezsi Szilárdból, azaz Németh Szilárdból, aki a hírek szerint a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkári posztjára esélyes. Mindez várható volt, hisz a csepeli fideszes honatya többször is részt vett katonai eseményen, Kecskeméten, látott katonákat is, ami nem hátrány. 

Simicskó István távozása után a honvédelmi tárcát több évtized után nem civil, hanem egy a hadseregtől érkező vezető irányítja majd Benkő Tibor vezérezredes személyében. Németh Szilárd pedig a miniszter helyettese lesz, állítólag, ami jó hír a rezsi mindennapokban, rossz hír a katonáknak. De a honatya kapcsolata a katonasággal múltbéli, hisz volt több katonai eseményen is Kecskeméten. Azaz látott katonákat, s lehet volt is még katona Németh Szilárd.

Az már kedden kiderült, hogy nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját nem Németh Szilárd – aki rezsibiztos is volt -, hanem Németh Zsolt tölti majd be, aki egyben a parlament külügyi bizottságnak az elnöke. Az ősfideszes Németh Zsolt azonban csak ideiglenesen került a titkosszolgálatok ellenőrzésére hivatott testület vezetésébe.

A nemzetbiztonsági bizottság tényleges alelnöke Vargha Tamás, a HM eddigi parlamenti államtitkára lesz a 24.hu információ szerint. Az ügyben Németh Szilárd nem kívánt nyilatkozni.

hírdetés
hírdetés