Pécs városa súlyos költségekbe verte az elcsábított Zsolnay-s munkásokat, akik most összesen minimum 20 milliót fizethetnek ex munkaadójuknak a szír üzletembernek. Így minden munkás minimum 200 ezret fizethet, ha nem akarnak végrehajtást. Mint ismeretes Páva Zsolt polgármester úr és tanácsadói úgy vélték, ha elcsábítják a munkásokat, akkor a Zsolnay gyár tönkre megy és a korábban Istenített szír üzletember is odébb áll. Nos a pécsi terv csődött mondott, sőt törvénytelen volt. A városnak pedig súlyos kárt okozott ezzel is a helyi városvezetés.

 

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től – erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

A Kúria kijelölése folytán Zalaegerszegre kerülő perekben 2017 áprilisában született az elsőfokú ítélet, amely megállapította, hogy a Zsolnay dolgozói 2016 júniusában jogellenesen mondtak fel azonnali hatállyal.

A dolgozók fellebbeztek a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntése ellen, amelyet azonban megalapozottság hiánya miatt a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék kedden elutasított, az elsőfokú ítéletet pedig ezzel együtt helybenhagyta.

hírdetés
hírdetés