Bróker Marcsi enyhébb kényszerintézkedést, aki csaknem másfél éve előzetes letartóztatásban van. A karcagi álbróker a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek. A vádlott karcagi nőt sokan Fazekas ex-agrárminiszter közeli ismerősének tartották . 

 

D. Sándorné ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, mert a vád szerint a Kun-Mediátor Kft. tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit tévedésbe ejtve 12 milliárd forintnyi kárt okozott.

Jelenleg zajlik a vádlottal szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos kötelező felülvizsgálata a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlott enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozta .

Az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése azért is figyelemre méltó lenne, mert a Kun-Mediátor botrány 2015. tavaszi kirobbanása után D. Sándorné külföldre szökött, a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az Interpol körözési listáján is szerepelt. Végül a közép-amerikai Belize-ből, egy üdülőparadicsomból 2016. decemberében hozták haza. Így a szökés veszélye feltehetőleg fenn áll.

A tavaly novemberben indult büntetőeljárás nem halad gyorsan, valószínű, hogy idén már nem hoznak elsőfokú ítélet. A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István is arról beszélt, hogy szerinte ez legkorábban a jövő év eleje-közepe felé történhet meg.

hírdetés
hírdetés