Tovább bővült azok köre, akik támogatást vehetnek igénybe első vállalkozásuk beindításához. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt keretében akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek a pályázók.

Tovább bővült azok köre, akik támogatást vehetnek igénybe első vállalkozásuk beindításához. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt keretében akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek a pályázók.

A programra most már a 18-25 év közötti, legalább egy hónapja álláskereső fiatalokon kívül azok a 25 és 30 év közötti pályázók is jelentkezhetnek, akik legalább egy hónapja regisztrált álláskeresők, nincs felsőfokú végzettségük és nem pályakezdők.A program szervezői szeretnék, ha minél több olyan fiatal jelentkezne hozzájuk, akik a vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel és vállalkozói attitűddel rendelkezek. A vissza nem térítendő, legfeljebb 3 millió forintos támogatást ugyanis csak azok pályázhatják meg, akik részt vesznek egy képzésen és elfogadott üzleti tervvel hozzák létre vállalkozásukat. A Közép-Dunántúli régióban már el is indultak a képzések, amelyek résztvevői a vállalkozásuk elindításához szükséges legfontosabb ismereteket sajátíthatják el, így például a mentorok támogatásával megtanulják, hogyan kell üzleti tervet készíteni. 

A programot megvalósító Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) felkészült és tapasztalt szakemberei emellett kompetencia felméréssel, alkalmasság- és motiváció vizsgálattal, valamint személyes tanácsadással is segítik a vállalkozni vágyó fiatalokat. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

A Vállalkozz Magyarország! programról a szervezők tájékoztató rendezvényeket tartanak a Közép-Dunántúli Régió megyeszékhelyein, délután 5 órától.

november 28. Tatabánya, Fő tér 16/c – Feliratkozás: https://goo.gl/forms/Hh88qg88DkpfDyYq1

november 29. Veszprém, Virág Benedek út 2. – Feliratkozás: https://goo.gl/forms/eLCrfppQZUe3B21g1

december 1. Székesfehérvár, Kossuth utca 7 – Feliratkozás: https://goo.gl/forms/zqqCMr9gqhGMS9Jx2

A pályázatról és a jelentkezés feltételeiről a www.vallalkozzmagyarorszag.hu/kozepdunantul/ honlapon tájékozódhatnak.

hírdetés
hírdetés