Áll a bál a Magyar Nemzeti Autósport-szövetségnél. Az elnökséget most éppen feljelentették a Fővárosi Főügyészségen, és törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményeztek.

Áll a bál a Magyar Nemzeti Autósport-szövetségnél. Az elnökséget most éppen feljelentették a Fővárosi Főügyészségen, és törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményeztek.

 

Az indoklás szerint az MNASZ irányító testülete és elnöke több esetben jogszabálysértést követett el, megszegte az alapszabályt.

Nekünk az a legfontosabb, hogy végre megtisztuljon a szövetség, és újra a sporté legyen a főszerep. Az elnökség úgy hoz határozatokat, hogy az alapszabályellenes – mondta az eljárás lefolytatását kezdeményező Pryma Zoltán ralisportbizottságivezető-jelölt.

A hét személy alkotta döntéshozó testület abban az esetben határozatképes, ha a tagjainak több mint a fele, azaz legalább négy fő jelen van, és a teljes elnökségi létszám legalább a felének ugyanúgy kell szavaznia. Márpedig ez nem valósul meg. Ugyanis ketten lemondtak a tisztségükről, vagyis maradtak öten. Az MNASZ elnöksége úgy ült össze és hozott döntéseket, fogadta el a 2017-es pénzügyi mérleget, hogy csak hárman szavaztak igennel.

„Ebben a szellemben” hívta össze az év elején elmaradt új közgyűlést az elnökség, ami ugyancsak jogszerűtlennek tűnik. Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke szerint viszont nem hibáztak.

A határozatok törvényesek, a szövetség alapszabályának rendelkezései alapján hozzuk meg a döntéseinket. A hét helyett most öt elnökségi tagunk van, hiszen ketten lemondtak. Ebben az esetben az alapszabály szerint három egyenlő szavazat többségi akaratot jelent és elég a döntéshozatalhoz – véli Oláh.

 

A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség 1996. december 1. óta irányítja a sportág ügyeit ezen a néven. Hatáskörébe tartozó kérdésekben hozott határozatok a hazai autósport területén kötelező érvényűek. A ralitól kezdve az autókrosszon, a terepralin, a gokarton és a dragon át a hivatalos kupasorozatokig, a profi és amatőr küzdelmekig felügyeli a sorozatokat.

hírdetés
hírdetés