Kuruzslás miatt hallgattak ki egy nőt, aki a gyanú szerint egy újpesti panelház negyedik emeleti egyik lakásában olyan szakorvosi tevékenységet végzett, amihez nem is volt végzettsége. A nő panaszt tett a gyanúsítás ellen, ezt az ügyészség elutasította.

Még június 1-jén tartottak szakhatósági ellenőrzést az újpesti lakásban, ennek következményeként hallgatták ki aztán az ott dolgozó nőt kuruzslás vétsége miatt.

A lakásban közérdekű bejelentésre tartottak járványügyi és tisztiorvosi ellenőrzést, amelyen megállapították, hogy az újpesti lakótelepi lakásban engedély nélküli szakorvosi azaz plasztikai sebészi tevékenységet végeztek,  az injekciós kezeléssel is járó szépészeti szolgáltatás nyújtó nő valójában csak gyógymasszőri végzettséggel rendelkezik.

A rendőrség házkutatatást tartott, a lakásban injekciós tűket, fecskendőket, az eljárás jelenlegei adatai szerint még ismeretlen anyagot tartalmazó ampullákat, továbbá a kezeléseket igénybe vevő  vendégek beleegyező nyilatkozatait és az üzletszerű működésre utaló számlákat, számlatömböket, kedvezménykuponokat is  lefoglaltak.

Ezen túlmenően a lakásban három éppen kezelésre váró vendéget is találtak, akiket a későbbiek során tanúként hallgattak ki – közölte az ügyészség.

hírdetés
hírdetés