A nyári időszakban több mint 500 súlyosan beteg gyereknek nyújt gyógyulást segítő élményterápiás programokat a hatvani Bátor Tábor.

A nyári időszakban több mint 500 súlyosan beteg gyereknek nyújt gyógyulást segítő élményterápiás programokat a hatvani Bátor Tábor.

bator tabor

Július 14-től hat turnusban fogadja a nyári táborozókat a hatvani Bátor Tábor. A turnusokba – amelyek az év folyamán több mint 1000 gyermek és családtagjaik számára biztosítanak programokat – daganatos betegség miatt kezelt, valamint cukorbeteg, vérzékeny és ízületi betegséggel élő 7-18 év közötti gyermekek jutnak el – közölte a Bátor Tábor Alapítvány.A táborban a gyerekek élményterápiás programokon vesznek részt, amelyek célja önbizalmuk növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. A gyerekek a táborban bátorságpróbát tehetnek a kötélpályán, lovagolhatnak, evezhetnek, zenés-táncos programokon, valamint színjátszó foglalkozásokon vehetnek részt állandó orvosi felügyelet mellett.A 2011 óta működő erdélyi Yuppi táborral való hivatalos együttműködésnek köszönhetően az idei évtől lehetővé válik, hogy a Bátor Táborban megszokott magas szakmai színvonalú élményterápiás programok a romániai diabéteszes gyerekekhez is eljussanak. Az erdélyi tábort korábban a Bátor Táborban gyógyuló, önkénteskedő fiatalok indították el. 

MTI

Post expires at 6:54de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés