Ismét nő a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma. Legalábbis egyre többet hallhatunk arról, hogy tizenévesek raboltak, loptak. Most is egy tizennégy éves tinit fogtak a zsaruk.

A lebukott fiú egy emeletes ház első emeleti ablakát kővel törte be, aztán elmenekült. Pár nappal később pedig betört egy cég illetve egy magánszemély közös udvarára, ahonnan műanyag hordókat lopott. Kis idő elteltével újra útra kelt, és leszerelt egy kaput egy emeletes házból. Májustól július elejéig a nyitott ajtón 4 lakásba és egy garázsba is bement, ahonnan pénztárcát, iratokat, pénzt, fagyasztott húst lopott. A rendőrség lopás és garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 14 éves salgótarjáni fiú ellen.

A 2000-es évek elején sajnos emelkedő statisztikát mutatott a fiatalkorú bűnözők növekedése. Sőt a Legfőbb Ügyészség által öszeállított adatok alapján a legkegyetlenebb gyilkosságokat is a tinik követik el. Hogy azóta készűlt-e ilyen kimutatás nem tudni de feltehetőleg nem javult a helyzet, mert azzal már dicsekedtek volna az illetékes szervek.

hírdetés
hírdetés