Lelőtték az utcán fényes nappal az ismert bolgár milliárdost Szófiában. Az üzletemberre a bérgyilkosok a cége székházánál csaptak le és nyitottak rá tűzet, akár egy krimiben. Petar Hristovnak esélye sem volt a túlélésre.
Az áldozat neve Petar Hristov, 49 éves, helyi idő szerint ma délelőtt 10 órakor lőtték le, amikor éppen szállt be az autójába. A helyszínen tartózkodók beszámolója alapján a lövések egy közelben lévő gépkocsiból érkeztek. A gyilkosok gyorsan elhajtottak onnan.
Az üzletembert korházba szállították, de a merénylet után fél órával belehalt a sérüléseibe.

A Bolgár Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Hristo Terziiski szerint a gyilkosokat valószínűleg az áldozat rivális üzleti partnerei bérelték fel.

Petar Hristov számos gazdasági érdekeltséggel rendelkezett. Tulajdonosa volt egy nagy tejipari vállalatnak, továbbá több építőipari cégben voltak részvényei, ezenkívül ingatlan üzletekben és a turisztikai turisztikai jellegű fejlesztésekben is részt vett.

Az esetnek többek között azért lehet nagy visszhangja, mert Bulgária egy hete vette át az EU soros elnökségét, Brüsszel pedig számtalanszor kritizálta Szófiát a korrupció és a magas bűnözési ráta miatt.

hírdetés
hírdetés